Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Οι "επιτυχίες" μας...

Του Βασίλη Μάτσκου
Πληροφορούμαστε ότι υπογράφηκε η μίσθωση νέου κτηρίου για τις Δικαστικές Υπηρεσίες, μια ακόμη 'επιτυχία' της τοπικής μας κοινωνίας.
Για να πούμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους αυτά που συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν (κι έχουν συνάφεια) είναι τα εξής:


Η διαδικασία της νέας μίσθωσης έγινε γιατί έληξαν τα προηγούμενα μισθωτήρια κι όχι γιατί μας έκαναν καμιά χάρη. Οι αρχές ήταν ούτως ή άλλως υποχρεωμένες να προβούν σε διαδικασία νέας μίσθωσης, μετά από διαγωνισμό (όπως έγινε και τώρα αλλά δεν υπήρχαν άλλοι ενδιαφερόμενοι εκτός απο την Μητρόπολη Κιλκίς!)


Έγινε λοιπόν η μίσθωση του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου... που ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί 'αφαίθηκε' να κλείσει! (Να θυμηθούμε ότι για κάποια χρόνια έκανε γνωστό το Κιλκίς στα πέρατα του κόσμου στέλνοντας ως 'πρεσβευτές' τους αποφοιτήσαντες. Η ελάχιστη κινητικότητα των υπηρεσιών της Μητρόπολης για την μίσθωση δεν καλύπτει την 'μέγιστη' αδράνεια για την απώλεια του Εκκλησιαστικού Λυκείου).


Οι Δικαστικές Υπηρεσίες θα φιλοξενηθούν τώρα σε ένα χώρο που απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον μέχρι πρότινος ιδιόκτητο χώρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης (δίδυμες καπναποθήκες)...που ΔΕΝ αξιοποιήθηκε για να γίνει Δικαστικό Μέγαρο με τα χρήματά που πληρώσαμε όλοι μας τόσα χρόνια στο ΤΑμείο Χρηματοδότησης ΔΙκαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ)! μέσω των χαρτοσήμων που αγοράσαμε!

Η παλιότερη Δημοτική αρχή αρνούνταν την δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου εκεί γιατί μας 'έλειπε το πράσινο' και οι θέσεις πάρκινγκ!!

Στην περιοχή όμως σχεδιάζονταν ταυτόχρονα (χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις) ανάπλαση με έντονη την παρουσία του τσιμέντου και μείωση των θέσεων στάθμευσης!!! Τώρα υλοποιείται κι αυτό... όλοι μουρμουρίζουμε γι' αυτά που βλέπουμε αλλά το ΤΕΕ 'σωπαίνει', εκτός από μεμονωμένες φωνές..

Αυτά ... κι άλλα πολλά....

Ωστόσο συνεχίζουν να υπάρχουν και χειροκροτητές και ευχαριστούντες!

Μα γιατί απορούμε που μεταναστεύουν τα παιδιά μας; πρώτα από όλους μετανάστευσε η ΛΟΓΙΚΗ από αυτόν τον τόπο.

Οφείλουμε να την 'επαναπατρίσουμε'... αλλιώς θα πάμε ακόμη παρακάτω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου