Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Επιτυχία δεδομένων των συνθηκών και χωρίς εισαγωγικά

Γράφει η Ευφροσύνη Ζαμπέλη 
Μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς
Με αφορμή το δημοσίευμα του κ. Βασιλείου Μάτσκου
με τίτλο «οι επιτυχίες μας»Θα ταυτισθώ βεβαίως στο ότι ως τοπική κοινωνία, δημοτικές αρχές και εξαιτίας της αδιαφορίας βουλευτών και κράτους, αρνηθήκαμε σθεναρά και «επιτύχαμε» να μην δημιουργηθεί το νέο δικαστικό μέγαρο στον ιδιόκτητο χώρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Δίδυμες καπναποθήκες).
Οι δικαιολογίες μικρή σημασία έχουν. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Αποτέλεσμα λοιπόν ήταν να συνεχίζουμε να λειτουργούμε όλοι οι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης δικαστές, δικηγόροι, υπάλληλοι στις γνωστές απαράδεκτες συνθήκες και να παραπονούμαστε για την κατάντια μας.

Και ενώ συνεχίζαμε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε από τους καναπέδες μας και όχι μόνο τα συμφέροντα, τις μικροπολιτικές συμπεριφορές, την άνευ λόγου ευκαιρία που χάσαμε να κατασκευασθεί ένα δικαστικό μέγαρο που δεν θα ήταν τέτοιο μόνον κατ’ ευφημισμό, ήρθε η κρίση… και τα κονδύλια για την δημιουργία δικαστικού μεγάρου, ακόμη και εάν υπήρχε άλλος χώρος για να δημιουργηθεί, ήταν πλέον άπιαστο όνειρο.

Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω και αφού η μόνη επιλογή που υπήρχε πλέον ήταν η μετεγκατάσταση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς ανέλαβε την πρωτοβουλία να ψάξει το κατά το δυνατό, καταλληλότερο οίκημα για την μετεγκατάσταση του δικαστικού μεγάρου, πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, η δε διαδικασία προκειμένου τελικά να φθάσουμε στην υπογραφή του μισθωτηρίου για το Εκκλησιαστικό Λύκειο διήρκεσε τρία και πλέον χρόνια με συνεχή, μεθοδική και επίμονη δουλειά, κυρίως της Προέδρου του Δ.Σ.Κ κ. Αρτόγλου, με θέματα που έπρεπε να λυθούν όχι μόνον γραφειοκρατικά (και μάλιστα δαιδαλώδη) αλλά και τεχνικά, με Υπουργούς που άλλαζαν συνεχώς κλπ.


Αποφασίσαμε ως Δικηγορικός Σύλλογος και προκειμένου να επιτύχουμε την μετεγκατάσταση να ασχοληθούμε με καθεστώς πλήρους νομιμότητας και διαφάνειας με την παραμικρή λεπτομέρεια και πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί ακόμη και εάν δεν γνωρίζαμε το αντικείμενο, να μην αφήσουμε τίποτε στην τύχη του ή στα χέρια τρίτων από φόβο μήπως και πάλι έχουμε τις γνωστές αντιδράσεις του παρελθόντος, οι οποίες είχαν καταστήσει για δεκαετίες ανέφικτη την δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου.

Μετά από όλη αυτή την προσπάθεια καταλήξαμε λοιπόν προχθές στην υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου που αποτελεί την αρχή, για όσους δεν γνωρίζουν, αλλά το αποτέλεσμα για εμάς μίας συνεχούς και επίμονης δουλειάς επί τριετία.

Και η υπογραφή αυτή θεωρώ είναι επιτυχία και μάλιστα μεγάλη και χωρίς εισαγωγικά και η διαδικασία της νέας μίσθωσης δεν έγινε βεβαίως γιατί έληξαν τα προηγούμενα μισθωτήρια τα οποία έληγαν και τα προηγούμενα χρόνια και παρατείνονταν σιωπηρώς, αλλά γιατί συστηματικά και μεθοδικά και περνώντας από συμπληγάδες πέτρες δρομολογήσαμε και επιτύχαμε επιτέλους το δικαίωμα η απονομή της δικαιοσύνης να γίνεται σε συνθήκες τουλάχιστον αξιοπρεπείς.

Και φυσικά αναγκαστήκαμε να επιλέξουμε το μη χείρον βέλτιστον αφού εξαντλήσαμε τα τελευταία χρόνια και μετά από σκληρό αγώνα όλων των διοικήσεων του Δ.Σ.Κ. όλα τα περιθώρια που είχαμε για την δημιουργία νέου δικαστικού μεγάρου και βεβαιωθήκαμε ότι εξαιτίας και διαρκούσης της κρίσης δε υπάρχει καμία απολύτως λύση προς την κατεύθυνση αυτή πέρα από την μετεγκατάσταση.

Και βεβαίως δεν επιζητούμε να δρέψουμε δάφνες και εγκώμια για την επιτυχία αυτή, αλλά θα πρέπει να είμαστε σε θέση όχι μόνον να αποδίδουμε ευθύνες αλλά και να αναγνωρίζουμε τις επιτυχίες (χωρίς εισαγωγικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.