Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Κιλκίς: Ολοκλήρωση δράσης ''Το πρώτο μου λουλούδι – Από το Εγώ στο Εμείς''

Με φυτεύσεις όμορφων φθινοπωρινών λουλουδιών στον πεζόδρομο της Μητροπολίοτυ Χαρίτωνος, σε επίκαιρα σημεία της οδού 21ης Ιουνίου και στην οδό Εθνικής Αντίστασης ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου η δράση ''Το Πρώτο λουλούδι μου – Από το Εγώ στο Εμείς'' που διοργάνωσε και υποστήριξε ο Δήμος Κιλκίς με την πολύτιμη συνεργασία της Α' Βαθμιας και Β' Βαθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.
Οι μαθητές της στ' τάξης του 2ου και του 5ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, φύτεψαν και αυτοί το πρώτο τους λουλούδι, έδωσαν ζωή και χρώμα στους δρόμους και πεζοδρόμους της πόλης, βάζοντας τέλος στην πληκτική μονοχρωμία του γκρίζου. Στην είσοδο του Κιλκίς, την ίδια ώρα, οι μαθητές της στ' τάξης του 9ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ανασκουμπώνονταν για να ξεχορταριάσουν τα χόρτα στην κοινόχρηστη περιοχή του στρατοπέδου Καμπάνη.

Εκτός από τους γνωστούς μικρούς δράστες της ευχάριστης αυτής αλλαγής στο αστικό τοπίο της πόλης, το παρόν τους στις εκδηλώσεις φύτευσης έδωσαν προχθές ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης & Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός για περιβαλλοντικές δράσεις της Α' Βαθμιας Εκπαίδευσης Γεωργία Μπλάτση, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Έλσα Αγτζίδου, η προϊσταμένη του τμήματος Περιβάλλοντος – Πρασίνου του Δήμου Κιλκίς Αικατερίνη Σαρατσοπούλου καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου.

Οι εθελοντικές δράσεις φύτευσης πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, του προγράμματος ''Κοινωνικό Σχολείο'', της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας Φθινοπώρου (Π.Ε.Φ.) που καθιερώνει ο Δήμος Κιλκίς με τη δράση ''Το Πρώτο μου Λουλούδι – Από το Εγώ στο Εμείς'', της Α' Βαθμιας Εκπαίδευσης, του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β΄ Βαθμιας Εκπαίδευσης και του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Λουλούδια φυτεύθηκαν και στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου στις οδούς Πόντου και

Κ. Γαβριηλίδη, στο χώρο του Δημαρχείου και του Συνεδριακού Κέντρου και στους χώρους του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Παρά την ενθουσιώδη υποδοχή που έτυχαν αυτές οι εθελοντικές δράσεις,δυστυχώς παρατηρήθηκαν και μεμονωμένα κρούσματα υπονόμευσης. Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τα λουλούδια από ορισμένα παρτέρια προφανώς για να τα μεταφυτεύσουν στις γλάστρες των μπαλκονιών τους και των κήπων τους.

Παρά ταύτα ο Δήμος Κιλκίς θα επιμείνει και θα συνεχίσει οργανωμένες δράσεις που αναβαθμίζουν αισθητικά την ποιότητα ζωής της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης & Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης εκφράζει ολόθερμες ευχαριστίες σε όλους όσοι συνεισέφεραν για την επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών, μικρούς και μεγάλους. Οι φυτεύσεις λουλουδιών, με την πρωταγωνιστική συμμετοχή των μαθητών, θα συνεχιστούν και την άνοιξη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.