Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

"Η Υγεία στο εκτελεστικό απόσπασμα"




Δελτίο τύπου

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς


Όλες και όλοι στην εκδήλωση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία. Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στις 20:00 με ομιλητές τους: Ανδρέα Ξανθό, βουλευτής Ρεθύμνου και επικεφαλής ΕΕΚΕ Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ


Η υπάκουη εφαρμογή των μνημονίων στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας, το οδήγησαν στην πλήρη κατάρρευση.

Το κλείσιμο και η συρρίκνωση δημόσιων νοσοκομείων, η διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η πολλαπλή οικονομική επιβάρυνση των πολιτών για φάρμακα και εξετάσεις καθώς και τα εκατομμύρια των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, έχουν επιφέρει δραματικές συνέπειες στην υγεία του λαού.

Οι τυφλές περικοπές των δημοσίων δαπανών υγείας, οι τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υλικά, τα κλειστά κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας, τα ράντσα, οι μεγάλες αναμονές στα επείγοντα, στα χειρουργεία και στις εξετάσεις, συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό.

Κουμάντο τώρα στη δημόσια Υγεία δεν θα κάνει το κράτος, αλλά μια ανώνυμη εταιρία με μετόχους ιδιώτες, που θα διαχειρίζεται απόρρητα στοιχεία γιατρών και ασθενών. Σαμαράς και Βενιζέλος μετατρέπουν τα Νοσοκομεία σε «εμπορικά καταστήματα» που θα λογοδοτούν στους νόμους της αγοράς και μόνο.

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κοινωνία για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να αντιμετωπίζεται με προτεραιότητα. Αρχικά, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διασώσει και θα αναβαθμίσει όλες τις δημόσιες δομές υγείας με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, όπως αυτές αποτυπώνονται στο υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Ταυτόχρονα, κι επειδή για μας αποτελεί πρωταρχικό καθήκον, θα οικοδομήσουμε βήμα - βήμα και μαζί με τους ενδιαφερόμενους και όλη την κοινωνία, ένα ολοκληρωμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, πρόληψης, πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, περίθαλψης και αποκατάστασης, που θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ελεύθερη και έγκαιρη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.