Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Παρελθόν ο αμίαντος στην ύδρευση Αγίας Κυριακής και Αγίου Αντωνίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΔΕΥΑ Κιλκίς
Σε εξέλιξη είναι η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού Αγίου Αντωνίου και του δικτύου ύδρευσης της κεντρικής οδού του οικισμού Αγίας Κυριακής. Αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος Αυγούστου 2014.

Τα δίκτυα των οικισμών αυτών όπως και άλλων οικισμών είναι από αμίαντο και λόγω παλαιότητας παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνές διακοπές υδροδότησης.

Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα που έγινε ιδιαίτερα έντονο σε αυτούς τους δύο οικισμούς, ο Α. Πρόεδρος και το ΔΣ της ΔΕΥΑ Κιλκίς αποφάσισαν την άμεση αντικατάσταση των συγκεκριμένων δικτύων ύδρευσης, επισπεύδοντας έτσι το γενικότερο προγραμματισμό για αντικατάσταση αντίστοιχων δικτύων ύδρευσης.

Επισημαίνεται ότι για την άμεση κατασκευή των έργων υπήρξε αποτελεσματική κινητοποίηση των στελεχών και συνεργατών της ΔΕΥΑ Κιλκίς.

Συνολικά, στον Άγιο Αντώνιο αντικαθίστανται περίπου 900 μέτρα σωλήνων αμιάντου με αγωγό πολυαιθυλενίου διαμέτρου 90 χιλιοστών και 30 ιδιωτικές συνδέσεις με παράλληλη μεταφορά των υδρομετρητών τους εκτός οικοπέδων. Έτσι καλύπτεται σχεδόν ολόκληρος ο οικισμός με νέο δίκτυο ύδρευσης.

Ανάλογη παρέμβαση γίνεται στην Αγία Κυριακή.

Με αυτά τα έργα οι παραπάνω οικισμοί αποκτούν σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των κατοίκων και σηματοδοτούν την έναρξη μιας προσπάθειας αντικατάστασης παλαιών δικτύων ύδρευσης που θα συνεχιστεί και σε άλλους οικισμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.