Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Νέε δήμαρχε Κιλκίς πότε ανέβηκες τελευταία φορά στον Αη Γιώργη;

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Νέε δήμαρχε Κιλκίς πότε ανέβηκες τελευταία φορά στον Αη Γιώργη; Ξέρεις ότι αυτό το σημείο είναι το ομορφότερο του Κιλκίς, με εκπληκτική θέα; Κι όμως, και εδώ εγκατάλειψη, βρωμιά, σκουπίδια, ξερόχορτα. Που; Στο ποιο ωραίο σημείο του Κιλκίς. Δεν το πιστεύεις; Το θεωρείς Photoshop από κακοπροαίρετους και γκρινιάρηδες Κιλκισιώτες;

Όταν γινόταν εδώ Χριστιανικοί γάμοι ή βαφτίσια, ειδικά οι ξένοι επισκέπτες απορούσαν πως με τόσο κόσμο δεν είχαμε αξιοποιήσει αυτό το μέρος. Έλα ντε νέε δήμαρχε..

Θέλεις πρόταση; Κατ' αρχήν το πλάτωμα που παρκάρουν τα οχήματα πρέπει να ασφαλτοστρωθεί (όχι όπως τώρα μέσα στα χώματα, τα σκουπίδια και τη σκόνη που νομίζεις ότι είσαι στην Καμπούλ.)

Ακριβώς μπροστά στο γκρεμό θα φτιαχτεί ένα χαμηλό τοιχάκι από πέτρα, με παραδοσιακά παγκάκια και όμορφους φανοστάτες.Θα φυτευτούν πολλά δέντρα και λουλούδια, Να κάθεται ο άλλος και να απολαμβάνει θέα, ηρεμία, γαλήνη, απεραντοσύνη. Να φέρνει έναν ξένο και να τον εντυπωσιάσει για την πόλη του. Και όχι να ντρέπεται να τον φέρει μέχρι εδώ.

Να δοθεί επίσης η δωρεάν άδεια από το Δήμο σε άνεργα παιδιά, να λειτουργήσουν μια μικρή καντίνα, ένα μαγαζάκι με σουβενίρ, να πωλούν παγωτά, ζαχαρωτά, κρέπες κτλ,την περίοδο του καλοκαιριού.

Έτσι ο χώρος γίνεται ποιο δελεαστικός για τον επισκεφτεί ο άλλος με το την παρέα του, ή την οικογένειά και τα παιδιά του.

Να κατασκευαστεί επίσης στην κορυφή και δίπλα στην εκκλησία, μια μικρή ξύλινη καφετέρια-εστιατόριο-παρατηρητήριο όπου η θέα είναι καταπληκτική προς δυτικά δηλ. Σταυροχώρι -Χέρσο-Δοϊράνη κ.τ.λ.

Όλος ο λόφος είχε πολλούς χώρους αναξιοποίητους, που επιτέλους πρέπει να αξιοποιηθούν.

Επίσης να φωτιστεί εντυπωσιακά όλος ο λόφος και η Εκκλησία, για να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο το μέρος ειδικά τη νύχτα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.