Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Συνάντηση Γεωργαντά με ΕΛΓΑ για τις ζημίες στην Αρτζάν – Αματόβου και Μουριές

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν καλλιέργειες και την άμεση ανάγκη αξιολόγησής τους και αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών στο ν. Κιλκίς και ειδικότερα στις περιοχές της Αρτζάν – Αματόβου και των Μουριών εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, έθεσε υπόψιν του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτού ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.
Ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε τον κ. Μποτό στην Αθήνα και εξέτασαν από κοινού την πορεία των επιτόπιων ελέγχων των καταστροφών στις καλλιέργειες. Ενημερώθηκαν σχετικά από τον περιφερειακό διευθυντή Βόρειας Ελλάδας του ΕΛΓΑ Φώτη Καρύδη και δόθηκαν οδηγίες για την επίσπευση της όλης διαδικασίας.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενες στις καταστροφές εξήγησε ότι αυτές προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση καναλιών και τη δημιουργία χειμάρρων.

Από την πλευρά του ο κ. Μποτός δεσμεύτηκε ότι θα εξαντληθούν όλα τα διατιθέμενα μέσα ώστε ο επιτόπιος έλεγχος να ολοκληρωθεί ταχύτατα και να ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων σύμφωνα με τον κανονισμό του Οργανισμού.

Με την ευκαιρία αυτή ο βουλευτής του νομού ζήτησε την τροποποίηση του σχετικού κανονισμού των κρατικών αποζημιώσεων από υπερβολικές βροχοπτώσεις (εκτός των περιπτώσεων πλημμύρας και υπερχείλισης) εξαιτίας των οποίων εγείρεται δικαίωμα αποζημίωσης για τους πληττόμενους αγρότες.

Ειδικότερα ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε η σχετική προθεσμία που είναι κατά τον ισχύοντα κανονισμό μετά τις 15 Μαίου να συντομευθεί κατά ένα μήνα (15 Απριλίου) ώστε κάθε καλλιέργεια που πλήττεται από υπερβολικές βροχοπτώσεις μετά τις 15 Απριλίου να εντάσσεται στις προς αποζημίωση εκτάσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.