Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ημερίδα με θέμα «EcoTASK: Ανταλλαγή μεθόδων και στρατηγικών για την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης»

Οι στόχοι και τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού σχεδίου «EcoTASK: Ανταλλαγή μεθόδων και στρατηγικών για την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης», παρουσιάστηκαν σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig, την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Όπως τονίστηκε στην ημερίδα, με τη συμμετοχή του στο εν λόγω πρόγραμμα, ο δήμος Κιλκίς οχι μόνο δικτυώθηκε με εκπαιιδευτικούς φορείς της Ε.Ε., αλλά παράλληλα απέκτησε τεχνογνωσία σχετικά με την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης μέσω παραδειγμάτων από άλλες χώρες, και υιοθέτησε χρήσιμες μεθόδους και πρακτικές σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ως εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αν. Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ κ. Δ. Τσαντάκης, ο οποίος αφού χαρακτήρισε το πρόγραμμα καινοτόμο και εξαιρετικά ενδιαφέρον, αναφέρθηκε τόσο στη βούληση όσο και στις δράσεις που ανέλαβε η δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της το 2011 για την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις δεντροφυτεύσεις που έχουν γίνει, στις οικολογικές δράσεις και στα περιβαλλοντικά προγράμματα σε συνεργασία με τα σχολεία, στην αύξηση των επιφανειών πρασίνου, στη χρησιμοποίηση οικολογικών υλικών σε κατασκευές, στην εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια με την αξιοποίηση Α.Π.Ε., στην εκτέλεση αποχετευτικών δικτύων σε πολλούς οικισμούς με βιολογικούς καθαρισμούς και στις αποκαταστάσεις χωρών ταφής απορριμμάτων και χώρων διάθεσης απορριμμάτων.

Χαιρετισμό απηύθηνε και ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΚΕΚ Επιμορφωτική Κιλκίς και υποστηρικτής των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχεδίου κ. Π. Κοσμίδης, ο οποίος τόνισε ότι με τη συμμετοχή του δήμου στο εν λόγω πρόγραμμα διαπιστώθηκε η διάθεσή του σε ό,τι αφορά την ευασισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά και οικολογικά θέματα.

Ακολούθως, η Προϊσταμένη Αυτοτελούς Γραφείου Προγραμματισμού Δ.Κιλκίς και υπεύθυνη για την επικοινωνία του σχεδίου κα Ελευθερία Σπανού, παρουσίασε το πρόγραμμα, καθώς και τις δράσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιό του (π.χ. διοργάνωση δύο εθνικών διαγωνισμών κτλ.).

Από την πλευρά της η πολιτικός μηχανικός και Προϊσταμένη Τμήματος Υδραυλικών Έργων & Συντήρησης Κατασκευών Δ.Κιλκίς κα Κ. Στράντζαλη αναφέρθηκε στο έργο της ανάπλασης του ΧΥΤΑ, για την ολοκλήρωση του οποίου, όπως προσέθεσε απομένουν οι εργασίες πρασίνου. Ειδικότερα, πρόκειται για μια έκταση ταφής απορρμμάτων 50 στρεμμάτων η οποία με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μετατράπηκε σε χώρο προασίνου και περιπάτου για τους δημότες. Σημειώνεται ότι το έργο προυπολογισμού 5.000.000 ευρώ, υλοποίηθηκε με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Τέλος, η γεωπόνος και Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τοπικής & Οικονομικής Ανάπτυξης Δ.Κιλκίς κα Ελισάβετ Αγτζίδου μίλησε για την περιβαλλοντική σημασία των φυτεμένων δωμάτων και την επίδρασή τους στον αστικό ιστό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.