Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Δικαίωση μετά από 7 χρόνια του Κώστα Ραμπίδη

Αύγουστος του 2007 και επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης και Προϊσταμένων Γραφείων (τα Γραφεία καταργήθηκαν το 2011). Υποψήφιοι στο Νομό (Περιφερειακή Ενότητα σήμερα) Κιλκίς για τη θέση του Διευθυντή Διεύθυνσης και του Προϊσταμένου του Γραφείου Γουμένισσας πέντε εκπαιδευτικοί. Οι επιλογές προαποφασισμένες και άδικες. Η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη καταρρακώθηκαν βάναυσα.

Μοναδική οδός, για όποιον ήθελε να υπερασπιστεί το κύρος και την αξιοπρέπειά του, η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Δύσκολη, μακρόχρονη και δαπανηρή διαδικασία. Αξίζει όμως, έστω και αν η δικαίωση είναι κυρίως ή μόνο ΗΘΙΚΗ.

Η προσφυγή έγινε στις 15 Οκτωβρίου 2007, μετά από πολλές αναβολές δικάστηκε τον Απρίλιο του 2013 και ακύρωσε την Υπουργική Απόφαση του 2007 διότι η κρίση των μελών του Συμβουλίου Επιλογής, κατά τη διαδικασία της συνέντευξης, ήταν δίχως καμία αιτιολόγηση.

Να σημειωθεί ότι είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που εκδίδεται παρόμοια απόφαση, διότι η θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης που επιλέχτηκαν το 2007 είχε λήξει τον Αύγουστο του 2010 και η απόφαση βγήκε το 2013.

Η απόφαση για την αναδρομική τοποθέτηση, για το χρονικό διάστημα από 8-10-2007 έως 12-8-2010, του κ. Ραμπίδη Κωνσταντίνου στη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, σε εφαρμογή απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ύστερα από πρόταση του Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκεται εδώ.


Ο νέος δε αξιολογικός πίνακας βρίσκεται εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.