Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

«Επιπτώσεις στο Νομό Κιλκίς από την ελλιπή φύλαξη των συνόρων »

Ερώτηση Θ. Παραστατίδη προς Δένδια
"Κύριε Υπουργέ,
Υποχρεώνομαι να σας μεταφέρω το αίσθημα ανασφάλειας και ιδιαίτερης ανησυχίας που διακατέχει τους κατοίκους του Νομού Κιλκίς, εξαιτίας του έντονου φαινομένου παρουσίας λαθρομεταναστών ιδιαιτέρως τους τελευταίους μήνες στο Νομό μας.

Είναι γνωστό πως ο Νομός Κιλκίς ως ακριτικός Νομός, θεωρείτο ανέκαθεν ως μια από τις πύλες εισόδου λαθρομεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας μας. Είναι επίσης γεγονός, πως τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο αυτό είχε ατονήσει. Όμως εδώ και ένα χρόνο, έχουμε πάλι ένταση του φαινομένου, κυρίως δια μέσου της FYROM. 

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να παρουσιάζονται συχνά συμβάντα κλοπών, διαρρήξεων κατοικιών και γενικότερα διάφορα φαινόμενα εγκληματικών πράξεων. Σήμερα η περιοχή θυμίζει «Ξέφραγο Αμπέλι», αφού δρουν ανενόχλητα διάφοροι λαθροδιακινητές, με το αζημίωτο βέβαια, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την δυστυχία απελπισμένων πολιτών από διάφορες τρίτες χώρες.

Κύριε Υπουργέ,

Ένας από τους βασικούς λόγους της έξαρσης της εισόδου λαθρομεταναστών, είναι η σημαντική μείωση της αστυνομικής δύναμης στο Νομό μας, εξαιτίας των συνεχιζόμενων μετακινήσεων από τα μεθοριακά τμήματα, αστυνομικών και συνοριοφυλάκων προς περιοχές του Νομού Έβρου, δημιουργώντας εκτός των άλλων, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και στις οικογένειες των μετακινούμενων αστυνομικών .

Κανείς δεν παραγνωρίζει το πρόβλημα στα σύνορα με την Τουρκία, όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται η τακτική αυτή, που ενισχύει την φύλαξη των συνόρων στον Νομό Έβρου αποδυναμώνοντας την φύλαξη των συνόρων άλλων περιοχών της χώρας, όπως στην προκειμένη περίπτωση συμβαίνει με τον Νομό Κιλκίς, με απρόβλεπτες συνέπειες για την τοπική οικονομία και τους κατοίκους.

Εκτός και αν θεωρείτε ότι τα σύνορα της χώρας αρχίζουν και τελειώνουν στο Νομό Έβρου.

Ερωτάστε Κύριε Υπουργέ,
· Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό που είναι ζωτικής σημασίας και οδηγεί σε απόγνωση τους κατοίκους της περιοχής μας.

1 σχόλιο: