Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τι λέει ο Γεωργαντάς για την «Ποινικοποίηση της άρνησης της Γενοκτονίας Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού»

Με αφορμή την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Βουλευτής του Ν. Κιλκίς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Οι συντονισμένες προσπάθειες των 40 περίπου Συναδέλφων-Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το «Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο» απέδωσαν καρπούς. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σύμφωνα με το άρθρο 2, ποινικοποιούνταν η άρνηση των γενοκτονιών, που έχουν αναγνωριστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ενώ δεν υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά στις γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ζητήσαμε από τον Υπουργό να συμπεριληφθεί με σαφήνεια η ποινικοποίηση της άρνησης των Γενοκτονιών που αναγνωρίσθηκαν από την Ελληνική Βουλή δηλαδή της Γενοκτονίας Ποντίων, Μικρασιατών και Αρμενίων.

Ταυτόχρονα, τοποθετηθήκαμε δια μέσου του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κουτσούμπα ο οποίος ξεκαθάρισε εκ μέρους των Βουλευτών της ΝΔ, ότι η ρητή αναφορά των γενοκτονιών που αναγνώρισε η Ελληνική Βουλή αποτελεί προαπαιτούμενο για την ψήφιση του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου.

Ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου αποδέχτηκε το δίκαιο αίτημά μας και δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στις αναγκαίες νομοτεχνικές βελτιώσεις προκειμένου να συμπεριληφθεί με ξεκάθαρο και απόλυτο τρόπο και η ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που αναγνωρίστηκαν από την Ελληνική Βουλή. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών όλων των ποντιακών και λοιπών προσφυγικών σωματείων σε ολοκλήρωση της αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης των προγόνων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.