Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Δευτεροπαντρεμένοι, αλλά έπαιρναν σύνταξη χηρείας

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις ατόμων, που ιδιοποιούνταν παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, επί σειρά ετών, συντάξεις χηρείας (εξαιτίας θανάτου των συζύγων τους), αν και είχαν συνάψει δεύτερο γάμο.
Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα πρωινές ώρες σε περιοχές της Αθήνας, της Καβάλας και της Σάμου, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές ηλικίας 61 και 64 ετών και ένας 86χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ταυτοποιήθηκε η δράση των εμπλεκομένων και συγκεκριμένα προέκυψε ότι:

Η 61χρονη που κατοικεί στην Αθήνα, μετά το θάνατο του συζύγου της (το Μάρτιο του 1997), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.

Μετά από επτά περίπου μήνες (29/11/1997) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επί δεκαέξι (16) περίπου έτη.

Σήμερα το πρωί αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνέλαβαν την 61χρονη, ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από ταμείο υποκαταστήματος Τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων Τράπεζας, το χρηματικό ποσό των (365) ευρώ, ένα (1) αντίγραφο αποδεικτικό ανάληψης χρημάτων και μια (1) κάρτα ανάληψης χρημάτων.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις (190.000) ευρώ, χωρίς τους τόκους 16 ετών, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Για την 64χρονη, που κατοικεί σε περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας, προέκυψε ότι μετά το θάνατο του συζύγου της (το Μάρτιο του 2000), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.

Μετά από πέντε περίπου χρόνια (05/03/2005) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επί οκτώ (8) περίπου έτη.

Σήμερα το πρωί αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν σε περιοχή της Νέας Περάμου Καβάλας την 64χρονη και την συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) κάρτα ανάληψης με την οποία πραγματοποιούσε τις αναλήψεις των συντάξεων.

Το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις (55.000) ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Για τον 86χρονο που κατοικεί στη Σάμο προέκυψε ότι μετά το θάνατο της συζύγου του (το Φεβρουάριο του 2000), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.

Μετά από τρία (3) χρόνια περίπου (29/05/2003) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επι δέκα (10) περίπου έτη, έως τώρα.

Σήμερα ο 86χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή του Πυθαγόρειου Σάμου και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) βιβλιάριο καταθέσεων τραπέζης.

Και σε αυτή τη περίπτωση, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις (83.000) ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

Παράλληλα ενημερώθηκε η Διοίκηση του Ι.Κ.Α. και τα αρμόδια Υποκαταστήματα, προκειμένου να διακόψουν άμεσα την καταβολή των συντάξεων και να προβούν στις δικές τους περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.