Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Συναντήσεις Γεωργαντά για το οδικό δίκτυο του νομού Κιλκίς

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Η πληρέστερη συντήρηση και η βελτίωση της βατότητας του δρόμου Κιλκίς- Προμαχώνα Σερρών αποτέλεσε το αντικείμενο των συναντήσεων του Βουλευτή Γεωργίου Γεωργαντά τόσο με τον γενικό γραμματέα δημοσίων έργων του ΥΠΕΚΑ κ. Στράτο Σιμόπουλο όσο και με τον πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑ α.ε. κ. Παρασκευά Σαββαϊδη.
Η πρώτη συνάντηση με τον κ. Σιμόπουλο έγινε πριν δύο εβδομάδες στην Αθήνα όπου ο κ. Γεωργαντάς έθεσε το ζήτημα της τεράστιας επιβάρυνσης που δέχεται ο δρόμος αυτός καθώς συνδέει και εξυπηρετεί την κίνηση μεγάλων φορτηγών από τα τελωνεία Προμαχώνα, Δοϊράνης και Ευζώνων.

Λόγω της επιβάρυνσης και της φθοράς στο οδόστρωμα απαιτείται πληρέστερη συντήρηση του δικτύου και βελτίωση της βατότητάς του που υπό τις σημερινές συνθήκες αδυνατεί να φέρει σε πέρας η καθ’ ύλην αρμόδια Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. Για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε από τον κ. Σιμόπουλο να μεταφερθεί η σχετική αρμοδιότητα στην ΕΓΑΤΙΑ α.ε. με την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Μετά τη σύμφωνη γνώμη του κ. Σιμόπουλου ο κ. Γεωργαντάς την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑ α.ε. κ. Σαββαίδη στη Θεσσαλονίκη όπου και έγινε εκτενής συζήτηση επί του θέματος.

Συμφωνήθηκε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες μεταφοράς της αρμοδιότητας με υποβολή σχετικών αιτημάτων προς την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας. 

Σημειώνουμε ότι με τη μεταφορά της αρμοδιότητας, η ΕΓΝΑΤΙΑ α.ε. θα έχει την ευθύνη όχι μόνο της πληρέστερης συντήρησης αλλά και της βελτίωσης της βατότητας της οδού με την κατασκευή παρακάμψεων και κόμβων σύνδεσης με το επαρχιακό οδικό δίκτυο των ν. Κιλκίς και Σερρών.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι για το συγκεκριμένο δρόμο έχει εγκριθεί η σύνταξη προμελέτης κατασκευής δρόμου διπλής κυκλοφορίας με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση ώστε να προχωρήσει η τεχνική ωρίμανσή του για την μετέπειτα ένταξή του σε κατασκευαστικό – χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για την πορεία εκτέλεσης του έργου της κατασκευής διοδίων στους Ευζώνους, επιμένοντας ιδιαίτερα στην ανάγκη η σχετική μελέτη να διασφαλίζει ότι η λειτουργία διοδίων δεν θα επιβαρύνει τους κατοίκους της παραμεθόριας περιοχής του Κιλκίς.

Ο κ. Σαββαίδης ενημέρωσε ότι η μελέτη προχωρά ικανοποιητικά και σε σύντομο χρόνο θα είναι έτοιμη. Προβλέπει την χωροθέτηση των διοδίων στο σημείο όπου βρίσκεται ο παλαιός σταθμός (δεν λειτούργησε ποτέ) διοδίων και, τέλος, δεσμεύτηκε άλλη μια φορά ότι λαμβάνονται όλες οι πρόνοιες για μη επιβάρυνση των κατοίκων της παραμεθόριας ζώνης. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.