Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

"Ας αφήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς τους καιροσκοπισμούς"

Υπογράφει ο Θέμης Ανθρακίδης
Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς
"Σε πρόσφατο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο του Κιλκίς ανεγνώσαμε την διαμαρτυρία σας για «κατάργηση οργανικής θέσης γναθοχειρουργικής στο Γ. Ν. Κιλκίς» και για «μια ακόμη πράξη στο όλο έργο της υποβάθμισης του νοσοκομείου Κιλκίς». Κάτωθι σας εκφράζουμε τις παρατηρήσεις μας.


1. Προκαλεί εύλογη απορία γιατί οι άλλοι δύο επιστημονικοί σύλλογοιτου νομού που έχουν αντικείμενο την υγεία, ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κιλκίς ακολούθησαν τη θεσμική και ενδεδειγμένη οδό αποστέλλοντας την διαμαρτυρία τους προς το Δ.Σ. του Γ. Ν. Κιλκίς και ζητώντας ανάκληση της απόφασης του.


Ο τρίτος επιστημονικός φορέας, αυτός που εκπροσωπεί τους φαρμακοποιούς, απευθύνθηκε μονάχα στις εφημερίδες με προφανείς επικοινωνιακές επιδιώξεις.

2. Ο γράφων την επιστολή διαμαρτυρίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου εγκαλεί την «διοίκηση του νοσοκομείου» για κατάργηση της οργανικής θέσης από το Γ.Ν. Κιλκίς. Μάλλον έχει μπερδέψει το συλλογικό όργανο που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, με το μονοπρόσωπο όργανο που είναι η Διοίκηση του νοσοκομείου.

Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι το Δ.Σ. του Γ.Ν. Κιλκίς αποτελείται από 5 μέλη ένα εκ των οποίων ο διοικητής του νοσοκομείου. Στην συνεδρίασηλοιπόν του Δ.Σ. της 18/9/13 είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά η άποψη του διοικητή και προέδρου του Δ.Σ. ο οποίος επιχειρηματολογεί εναντίον της κατάργησης της οργανικής θέσης της Γναθοχειρουργικής από το νοσοκομείο μας, το ίδιο και ο εκπρόσωπος στο Δ.Σ. των εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με πλειοψηφία 2-3, και εσείς καταγγέλλετε αυτόν που μειοψήφησε εμμένοντας στη θέση του υπέρ της παραμονής της οργανικής θέσης στο νοσοκομείο Κιλκίς!

3. Επισημαίνουμε επίσης ότι η απόφαση του Δ.Σ. για την οργανική θέση έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα προς το Υπουργείο και η τελική απόφαση λαμβάνεται από εκεί, κάτι που δεν έχει όμως συμβεί ακόμη.

4. Προβλήματα στο Γ.Ν. Κιλκίς υπάρχουν όπως και σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας, προβλήματα που οφείλονται στην υποστελέχωση του προσωπικού και την στενότητα των οικονομικών πόρων.

Με την υπερπροσπάθεια όμως που καταβάλλεται από το προσωπικό του νοσοκομείου μας προσπαθούμε και καλύπτουμε τα κενά καταφέρνοντας να προσφέρουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας.



5. Τα προβλήματα στον χώρο της υγείας δεν προσφέρονται για πολιτική σπέκουλα. Εκφράσεις του τύπου «οι διορισμένοι υπάλληλοι των διοικήσεων του νοσοκομείου παρέχουν βοήθεια στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου με στόχο την πλήρη διάλυση του νοσοκομείου», χαρακτηρίζουν αυτούς που τις απευθύνουν,καλυπτόμενοι πίσω από ένα συλλογικό όργανο όπως είναι το Δ.Σ. του φαρμακευτικού συλλόγου.

6. Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς έχει ανάγκη την πραγματική στήριξη όλων των πολιτών και των φορέων του τόπου μας, πολλώ δε μάλλον των επιστημονικών φορέων του χώρου της υγείας.

Μόνο με τη συνεργασία μπορούν να αντιμετωπισθούν χρόνια προβλήματα και υστερήσεις στο χώρο της υγείας. Επιζητούμε λοιπόν την ενεργό συμμετοχή από όλους αποφεύγοντας να μένουμε μονάχα σε καιροσκοπισμούς.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία και κάθε περαιτέρω διευκρίνιση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.