Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Η Σόνια Θεοδωρίδου και ο Θεόδωρος Ορφανίδης στη Θεσσαλονίκη με το Άρωμα Γιασεμιού

Την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου και ώρα 21.00, η Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσει με νότες, καθώς η εξέχουσα προσωπικότητα και μεγάλη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου έρχεται στην Θεσσαλονίκη.

Το Άρωμα του Γιασεμιού είναι ένας ύμνος για το νησί της Κύπρου, ένας ύμνος για την αγάπη, όπως αρμόζει στο νησί της Αφροδίτης. Παρ' όλες τις κακουχίες ο κυπριακός λαός δεν έπαψε ποτέ, διά μέσου των αιώνων, να τραγουδά την ομορφιά της ζωής, την αγάπη και τον έρωτα. Παρ' όλο τον πόνο και τα βάσανα, το τραγούδι και ο πολιτισμός του ήταν η ελπίδα και η καταφυγή του...

Το Άρωμα του Γιασεμιού παρουσιάζει μια επιλογή τραγουδιών σε κυπριακή διάλεκτο με σύγχρονες ενορχηστρώσεις από τον Θεόδωρο Ορφανίδη, τραγουδιών που ξεκινούν από τον μεσαίωνα (Το Γιασεμί, Ασερόμπασμαν) και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας (Σταύρος Λάντσιας, Σάββας Σάββα).

Το πρόγραμμα είχε δημιουργηθεί ειδικά για την “Κυπριακή Άνοιξη 2011”, Σειρά Πολιτισμού η οποία, από το 2006, λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε ολόκληρη τη Γερμανία και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε Γερμανία, Ολλανδία και Ισραήλ.

Το συγκεκριμένο project θέλει να καταδείξει πως η Κύπρος και ο απανταχού Ελληνισμός, αν και βάλλονται από παντού, δεν διστάζουν να δηλώσουν παρόντες στο σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γίγνεσθαι, κόντρα στη βαρβαρότητα των ημερών μας.

Συντελεστές:

Σόνια Θεοδωρίδου / Orchestra Mobile Sextet / Διεύθυνση - Θεόδωρος Ορφανίδης

Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους. Μην λείψει κανείς!

Η Σόνια Θεοδωρίδου είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα. Γεννημένη στη Βέροια, σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο «Μανώλης Καλομοίρης» απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση καθώς επίσης και με βραβείο «Άριστης και Διακεκριμένης Εκτέλεσης». Της χορηγήθηκε η υποτροφία «Μαρία Κάλλας» η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει περαιτέρω σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και αργότερα στο Λονδίνο με την Vera Rozza. 


Έχει εμφανισθεί στα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης, όπως η Όπερα της Φρανκφούρτης, Κρατική Όπερα του Βερολίνου, Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, Κρατική Όπερα του Αμβούργου, Εθνικό Θέατρο του Μονάχου και της Στουτγκάρδης, Théâtre Royal de la Monnaie (Βρυξέλλες), Théâtre Chatelet του Παρισιού.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Κώστας Παυλίδης orchestramobile@gmail.com, 698 1919818

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.