Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ομοσπονδία Βενζινοπωλών: Δεν θα διαθέτουμε πετρέλαιο θέρμανσης!

Μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα επίπεδα του 2011 ζητούν ΟΒΕ και ΠΟΠΕΚ , ενω η ομοσπονδία βενζινοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε ότι «λόγω αυτών των συνθηκών η ΟΒΕ και 44 Ενώσεις νομών που εκπροσωπεί αποφάσισαν μαζί ότι δεν θα αγοράσουν και δεν θα διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης.».
Όπως αναφέρει η ΟΒΕ σε ανακοίνωση της ο ΕΦΚ σήμερα είναι αυξημένος σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 κατά 1.471,4% και ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης παραμένουν άλυτα σοβαρά προβλήματα.

Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πως θα το πάρουν και πότε. Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης.

Θυμίζουμε την αδυναμία των καταναλωτών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης πέρσι λόγω της υπέρογκης τιμής με αποτέλεσμα την κάθετη πτώση των πωλήσεων και, φυσικά, των δημοσίων εσόδων.

Η ΟΒΕ ζητάει, για μια ακόμη φορά, την μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα επίπεδα του 2011. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΦΚ σήμερα είναι αυξημένος σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 κατά 1.471,4%!

Σοβαρό πρόβλημα στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης παραμένει η μη κατάργηση του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών τα οποία καταγράφουν κάθε κίνηση καυσίμου. Εξάλλου με την εμμονή της κυβέρνησης στην εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης δεν τίθεται θέμα λαθρεμπορίου από το πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικά το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να στραφεί σε άλλου τύπου καύσιμο (ναυτιλιακό πετρέλαιο) .

Το πληροφοριακό σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ μετά και την απαξίωσή του από το υπουργείο Οικονομικών, το 2010, δυστυχώς κατέληξε να είναι ένας ανεξέλεγκτος μηχανισμός επιβολής εξοντωτικών προστίμων χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.