Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

"ΟΧΙ στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς"

Υπογράφει το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς
Η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του Γ.Ν Κιλκίς σχετικά με την κατάργηση της οργανικής θέσης της Γναθοχειρουργικής και την μεταφορά της στο ΓΝ Θεαγένειο της Θεσσαλονίκης, αποτελεί μία ακόμα πράξη στο όλο έργο της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κιλκίς.
Μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και τρία περίπου χρόνια με την σταδιακή απαξίωση ολόκληρων τμημάτων, την τραγική υποστελέχωση σε προσωπικό, τις τεράστιες ελλείψεις σε κάθε μορφής υλικό και που με την συνδρομή ψεύτικων στοιχείων σχετικά με την πληρότητα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο λειτουργικό του κλείσιμο. 

Όπως έγραψε και ο Μπρεχτ: αυτοί που μας έκαψαν τα βιβλία τώρα μας κατηγορούν για αγράμματους.

Οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση δεν μπορούν να αναζητηθούν απλά στα πρόσωπα των διοικήσεων του νοσοκομείου. Κατ' εξοχήν αρμόδιοι είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που με την πολιτική που εφαρμόζουν, έχουν σαν στόχο την πλήρη διάλυση του νοσοκομείου και στους οποίους παρέχεται βοήθεια από τους διορισμένους υπαλλήλους των διοικήσεων.

Ο μόνος που είναι αρμόδιος, δεν έχει μιλήσει ακόμα και στον οποίο ανήκει ουσιαστικά και κυριολεκτικά (μην ξεχνάμε την ιστορία και το πως δημιουργήθηκε) το νοσοκομείο του Κιλκίς είναι ο Κιλκισιώτικος λαός. 

Εκείνος και το προσωπικό του νοσοκομείου είναι οι μόνοι στους οποίους αξίζει συμπαράσταση σε κάθε διεκδίκηση από μια πολιτεία, της οποίας οι υπεύθυνοι αντί να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, ανερυθρίαστα προσπαθούν να ωραιοποιήσουν μια κατάσταση τριτοκοσμική, μη αναλογιζόμενοι μεγέθη και προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.