Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Λουτροθεραπείας ηλικιωμένων και ενήλικων ατόμων με αναπηρίες

Μετά από έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα Λουτροθεραπείας ηλικιωμένων και ενήλικων ατόμων με αναπηρίες, στο οποίο θα συμμετέχουν ηλικιωμένα άτομα (60 ετών και άνω), συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων, ανασφαλίστων υπερηλίκων του ΟΓΑ καθώς και ενήλικα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω).
Στην περίπτωση των ατόμων με ποσοστό αναπηρίας (67% και άνω) , όταν τα άτομα αυτά είναι μεμονωμένα χωρίς οικογένεια, τότε δικαιούνται συνοδού, με την προϋπόθεση η αναγκαιότητα συνοδείας να βεβαιώνεται από την Υγειονομική Επιτροπή που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας.

Το πρόγραμμα λουτροθεραπείας έχει ως εξής :
ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Απολλωνία
11/10 -  21/10
50 άτομα
Σιδηρόκαστρο
21/10 -  31/10
67 άτομα

   
Στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας συμμετέχουν οικονομικά και οι φιλοξενούμενοι με το ποσό των οκτώ ευρώ (8,00) ημερησίως κατ΄ άτομο.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να καταθέσουν στην υπηρεσία μας, τα κάτωθι δικαιολογητικά: 

Αίτηση για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. 

Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου οικονομικού έτους. Οι κατηγορίες δικαιούχων που δεν υποχρεούνται σε φορολογική δήλωση, λόγω χαμηλών εισοδημάτων, θα συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ. 

Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας. 

Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ. 

Φωτοαντίγραφο απόφασης πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω. 

Ιατρική γνωμάτευση ιατρού ειδικότητας ορθοπεδικού για ορθοπεδικές παθήσεις, ρευματολόγου για ρευματολογικές παθήσεις, δερματολόγου για δερματοπάθειες, Κρατικού ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου ή Πανεπιστημιακής Κλινικής, ή ιατρού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ ή συμβεβλημένου με τον

Ε.Ο.Π.Υ.Υ ιατρού, στην οποία θα αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του δικαιούχου και θα αιτιολογείται η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπεία.

7. Ιατρική γνωμάτευση ειδικευμένου Καρδιολόγου Κρατικού ή Στρατιωτικού
Νοσοκομείου ή Πανεπιστημιακής Κλινικής ή ιατρό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ ή
συμβεβλημένου με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ ιατρού, από την οποία να προκύπτει η
κλινική κατάσταση της υγείας του ότι δύναται και δεν υπάρχει ιατρική
αντένδειξη για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα λουτροθεραπείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για την εγγραφή τους στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, από Δευτέρα έως και Παρασκευή και από 8:00 π.μ – 14:30μ.μ και για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23413-53602, 53604 και

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.