Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιο πρόγραμμα; ποιες συμμαχίες;

Υπογράφει η πολιτική κίνηση «Κοινωνία Πρώτα» 
«H εναλλακτική πολιτική πρόταση: ποιο πρόγραμμα; ποιες συμμαχίες;» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η πολιτική κίνηση «Κοινωνία Πρώτα», την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7 μμ, στο Polis Café, Πεσμαζόγλου 5 (Στοά Βιβλίου).

Σήμερα, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αντιλαμβάνεται πως η πολιτική που επιβάλλει η Τρόικα στη χώρα μας, με πειθήνιο εκτελεστή την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, οδηγεί στο οικονομικό αδιέξοδο και στην κοινωνική καταστροφή.

Το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους πολίτες του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου, είναι η διατύπωση μιας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης, ανατρεπτικής και συνάμα ρεαλιστικής. Με απλά λόγια, το βασικό ερώτημα σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου είναι: με ποιο πρόγραμμα και με ποιες συμμαχίες, μπορεί η ελληνική κοινωνία να βγει από την κρίση;

Η «Κοινωνία Πρώτα» γεννήθηκε ως απάντηση στο μνημονιακό αδιέξοδο της Ελλάδας και στην καταστροφική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Υποστηρίζει πως η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής είναι απαραίτητος όρος, αλλά όχι και ικανός. Χωρίς μεταρρυθμιστικό έργο, που να αφορά πολιτικό σύστημα, δημόσια διοίκηση και παραγωγικό μοντέλο, θα μετέφερε απλώς τη χώρα στην προηγούμενη κατάσταση, αυτή ακριβώς που οδήγησε στο μνημόνιο.

Φέρνοντας στο τραπέζι της διαβούλευσης τις δικές της προτάσεις, η «Κοινωνία Πρώτα» επιδιώκει τον γόνιμο διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δύναται να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός «Κοινού Προγράμματος» όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων.

Με το σκεπτικό αυτό οργανώνει το φόρουμ διαλόγου όπου θα μετέχουν: ο Οδυσσέας Βουδούρης (Κοινωνία Πρώτα), ο Γιάννης Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ), η Ιωάννα Κοντούλη (Οικολόγοι Πράσινοι), ο Νίκος Κοτζίας (ΠΡΑΤΤΩ), ο Σταμάτης Μαλέλης (Δημοκρατικός Ελεύθερος Σοσιαλισμός), ο Νότης Μαριάς (Αντιμνημονιακοί Πολίτες), ο Πάρις Μουτσινάς (Κοινωνία Πρώτα), ο Θεόδωρος Παραστατίδης (συνεργαζόμενος Κοινωνία Πρώτα), ο Νίκος Σταυρογιάννης (Νέα ΜΕΡΑ), ο Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) και ο Γιώργος Φλωρίδης (Κοινωνικός Σύνδεσμος).

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.