Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Κιλκίς: Οργάνωση και Διεξαγωγή Εθνικού Διαγωνισμού “Πολυτέλεια και Τέχνη που γεννιέται από τα σκουπίδια”

Ο Δήμος Κιλκίς στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GRUNDTVIG LEARNING PARTHNERSHIPS με τίτλο “Exchange of approaches and strategies for development of eco-awareness” (EcoTASK), προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στον εθνικό διαγωνισμό με τίτλο: «Πολυτέλεια και τέχνη που γεννιέται από τα σκουπίδια».
Σε τι αφορά ο Διαγωνισμός
Θέμα του διαγωνισμού αποτελεί η δημιουργία εκθέματος από διάφορα άχρηστα ανακυκλώσιμα υλικά, π.χ. από πλαστικά μπουκάλια, γυαλί, χαρτί, μέχρι και άχρηστο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Βασικός σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια μεγάλη ποικιλία από είδη πολυτελείας, ή τέχνης, η οποία θα δείχνει ότι το οικο-περιβάλλον και η ανάπτυξή του μπορεί να δημιουργήσουν μοντέρνα αντικείμενα, και να δώσουν καλλιτεχνική αξία σε απλά και συνηθισμένα πράγματα.

Μέσα από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, και να δώσουν ζωή στην πιο ευφάνταστη ιδέα τους.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν με μια δημιουργία τους είτε μεμονωμένα άτομα, ή ομάδες ατόμων μέσα από Επαγγελματικά Σχολεία (π.χ. ΕΠΑΛ), περιβαλλοντικές οργανώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι, κλπ., με τον όρο ο κάθε διαγωνιζόμενος να είναι 18 ετών και άνω (ενήλικας).

Πως θα γίνει ο διαγωνισμός
Ο διαγωνιζόμενος πρέπει να αποστείλει το έργο του στην έδρα του Δήμου Κιλκίς, Γ. Καπέτα 17, 61100 Κιλκίς, υπόψη της Επιτροπής Διαγωνισμού EcoTASK.

Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να αναρτούν σε ψηφιακή μορφή τις δημιουργίες τους στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook: “Διαγωνισμός "Ecotask" Έργα Τέχνης από σκουπίδια.

Μαζί με το έργο ο διαγωνιζόμενος θα πρέπει να παράσχει και πληροφορίες με προσωπικά στοιχεία και στοιχεία για το έργο, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. Επίσης το έργο θα συνοδεύεται και με video ή/και εικόνες της διαδικασίας δημιουργίας (καλής ποιότητας ώστε να αναρτηθεί στο διαδίκτυο και να φαίνεται καλά), καθώς και πολύ καλή ποιότητα εικόνας του τελικού αποτελέσματος.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 16 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου 2013.

Η Επιτροπή του Διαγωνισμού θα συγκροτηθεί από τον Δήμο Κιλκίς και ο τελικός νικητής θα επιλεγεί από αυτήν, με ανακοίνωση που θα γίνει έως τις 14 Οκτωβρίου 2013. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε απευθείας σύνδεση: από τη σελίδα του προγράμματος, www.ecotask.eu και από τη σελίδα του Δήμου Κιλκίς www.e-kilkis.gr.

Όλα τα έργα θα εκτεθούν σε μία θεματική έκθεση που θα διοργανώσει ο Δήμος Κιλκίς στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη από τις 27 έως τις 31 Οκτωβρίου 2013.

Κάθε συμμετέχων θα λάβει Πιστοποιητικό Συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Ο νικητής του εθνικού διαγωνισμού θα έχει ως έπαθλο τη συμμετοχή του σε μια από τις αποστολές του Δήμου στο εξωτερικό με πλήρη κάλυψη όλων των δαπανών του στα πλαίσια υλοποίησης των ευρωπαϊκών του προγραμμάτων.

Διεθνής Διαγωνισμός
Ο νικητής από την Ελλάδα, θα συμμετάσχει στον αντίστοιχο διεθνή διαγωνισμό στον οποίο θα λάβουν μέρος οι νικητές των υπολοίπων χωρών εταίρων του έργου: Λιθουανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Τουρκία. Η Επιτροπή του Διαγωνισμού θα είναι διεθνής και θα επιλέξει τον τελικό νικητή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε απευθείας σύνδεση: www.ecotask.eu. Ο Διεθνής νικητής θα ανακοινωθεί έως τις 7 Νοεμβρίου 2013.

Το έργο ECOTASK
Πληροφορίες για το έργο ECOTASK στη ιστοσελίδα του Δήμου Κιλκίς www.e-kilkis.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του έργου www.ecotask.eu.
Σελίδα στο Facebook: “Διαγωνισμός "Ecotask" Έργα Τέχνης από σκουπίδια.

Πληροφορίες στα τηλέφωνο: 23413 52151 και 52150.

Οι όροι του διαγωνισμού θα αναρτηθούν στο site του Δήμου και στη σελίδα στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.