Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

ΔΗΜΑΡ: Ιούλιος 1974 - 39 χρόνια μετά

"Τριάντα εννέα χρόνια Δημοκρατίας, τριάντα εννέα χρόνια μετά από τον πιο θερμό μήνα της μεταπολεμικής μας ιστορίας. Η Χούντα καταρρέει στα ερείπια που δημιούργησε η ηλιθιότητα και η αντεθνική λειτουργία των ηγετών της, αφήνοντας πίσω της δάκρυα και πόνο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο που είδε το νόμιμο ηγέτη της να ανατρέπεται και τον τουρκικό εθνικισμό να εισβάλει προκειμένου να ικανοποιήσει χρόνιους πόθους του.
Σήμερα ο λαός μας βιώνει άλλη μια δύσκολη κατάσταση, που οδηγεί μεγάλο μέρος του ενεργού πληθυσμού της χώρας μας στην απόγνωση και τη δυστυχία.

Ο θυμός μεγάλος και οι ένοχοι γνωστοί.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει να αγωνίζεται με υπευθυνότητα με στόχο την έξοδο της Πατρίδας μας από την οικονομική κρίση.

Μια κρίση που λειτουργεί διαλυτικά σε επίπεδο κοινωνίας, οδηγεί τις νέες και τους νέους μας στη μετανάστευση και καταστρέφει τις παραγωγικές δυνατότητες της Πατρίδας μας.

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να δημιουργήσουμε ανάχωμα πολιτικής νομιμότητας ενάντια σ’ εκείνους που ανερυθρίαστα ονομάζουν στο ελληνικό κοινοβούλιο την 24η Ιουλίου 1974 ως «πραξικόπημα», επιδεικνύοντας μεγίστη ασέβεια στην ιστορική μας μνήμη.

Για όλους εμάς, η 24η Ιουλίου 1974 είναι μια ημερομηνία σταθμός στην μεταπολεμική μας ιστορία που σηματοδοτεί τη βαθιά δημοκρατική παράδοση του λαού μας και συμπυκνώνει μια ιστορία βρίθουσα από ανώνυμους και επώνυμους ηρωισμούς ενάντια στον όλεθρο της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου