Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Κατασχέθηκαν 15.000 προϊόντα παρεμπορίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία νέα αστυνομική δράση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, για την πάταξη του στάσιμου και υπαίθριου εμπορίου που έλαβε χώρα σήμερα (19.07.2013) στην περιοχή της Νότιας Πιερίας, όπου παρατηρείται έξαρση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ειδικότερα, το Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου και το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας, πραγματοποίησαν ελέγχους στην περιοχή των Νέων Πόρων για τη σύλληψη τυχόν μη νόμιμων μεταναστών και την πάταξη του παραεμπορίου.

Κατά τη διάρκεια των διενεργούμενων ελέγχων, προσήχθησαν (24) υπήκοοι Μπαγκλαντές, εκ των οποίων οι (5) συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών (στέρηση ταξιδιωτικών εγγράφων και κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων κατά περίπτωση).

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκε πλήθος προϊόντων παρεμπορίου και ειδικότερα:

· (8.500) κοσμήματα,

· (2.500) ζεύγη γυαλιών ηλίου,

· (1.630) παιδικά παιγνίδια,

· (830) ρολόγια χειρός,

· (750) γυναικεία ενδύματα,

· (250) καπέλα,

· (250) ομπρέλες και

· (250) ηλεκτρικές συσκευές απώθησης εντόμων.

Από κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Δίου – Ολύμπου καταστράφηκαν άμεσα τα κατασχεθέντα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Παράγουν σημαντικά αποτελέσματα, που έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στο περιβάλλον ασφάλειας, όσο και στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου