Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Ενημερώσεις από τον Δήμο Κιλκίς για το ιό της λύσσας

Ημερίδα για τον ιό της λύσσας που επανεμφανίστηκε στη χώρα μας το φθινόπωρο του 2012 μετά από 25 περίπου χρόνια, διοργάνωσε η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλκίς, ενώ λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που καταγράφεται προγραμματίζει και νέες ενημερωτικές εκδηλώσεις από το ερχόμενο φθινόπωρο.
Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με ευρεία θεματολογία και με στόχο την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση του κοινού σε ό,τι αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης και μη εξάπλωσης του ιού, και σε αυτήν συμμετείχαν ως ομιλητές επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας που απασχολούνται τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, οι εισηγητές αναφέρθηκαν στα εξής θέματα:

-Ο κτηνίατρος κ. Γεώργιος Βαφειάδης, στη σήμανση και εμβολιασμό των ζώων καθώς και στα μέτρα επιτήρησης της νόσου.

-Ο κτηνίατρος της Π.Ε. Κιλκίς κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, στη λύσσα στα άγρια και παραγωγικά ζώα.

-Ο ιδιώτης κτηνίατρος και συνεργάτης του Δήμου Κιλκίς κ. Αναστάσιος Κουμαρτζής, στο πρόγραμμα αντιλυσσικών εμβολιασμών και στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου.

-Η ιατρός α' επιμελήτρια του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου κα Δήμητρα Κεσίδου, στη λύσσα ως ζωοανθρωπονόσσο, καθώς και στα συμπτώματα, στους τρόπους πρόληψης και στην αντιμετώπισή της.

-Η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς κα Χριστίνα Πορταρινού, στις δράσεις του φιλοζωικού συλλόγου Κιλκίς

-Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Χρυσόστομος Λιάμης, στις δράσεις του κυνηγετικού συλλόγου Κιλκίς.

-Και ο δασολόγος – περιβαλλοντολόγος κ. Κων/νος Παπασπυρόπουλος, στη δράση των κυνηγετικών οργανώσεων σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του ιού.

Την εκδήλωση που παρακολούθησε πολυπληθές κοινό, προλόγισαν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Κώστας Παπαδάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Φώτης Μισόπουλος.

Ο Δήμος Κιλκίς ευχαριστεί θερμά όλους τους ομιλητές για τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις-εισηγήσεις τους, καθώς επίσης και όσους παρακολούθησαν την ημερίδα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου