Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Νέα έγκριση διακρατικών προγραμμάτων για την Επιμορφωτική Κιλκίς

Πριν λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκαν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για το πρόγραμμα Leonardo da vinci – Κινητικότητα για το έτος 2013.
Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστα για την Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ, η οποία έχει μια συνεχή παρουσία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα από το 2006, αφού της εγκρίθηκαν και τα 3 σχέδια που υπέβαλε και τα οποία πρόκειται να υλοποιήσει στο επόμενο διάστημα. 

Η ουσία των προγραμμάτων αυτών είναι η μετάβαση σε μια χώρα του εξωτερικού και η εκπαίδευση/κατάρτιση και η αποκόμιση χρήσιμων εμπειριών από επαγγελματίες σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας (σχέδια PLM), ή η εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων σε θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή καινοτόμων μεθοδολογιών και καλών πρακτικών της κατάρτισης (σχέδια VETPRO).

Αναλυτικά τα 3 σχέδια που εγκρίθηκαν είναι:

1. «Οργάνωση και Διαχείριση Σαλιγκαροτροφείων», πρόγραμμα Leonardo PLM, σε συνεργασία με το Διεθνές Ίδρυμα Σαλιγκαροτροφείας – Cherasco (Ιταλία),

2. «Γνωριμία με την Ευρωπαϊκή εμπειρία στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας - SECURITY», πρόγραμμα Leonardo PLM, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εκπαίδευσης Εργαζομένων της Σικελίας (Ιταλία). Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνέχεια των προγραμμάτων εκπαίδευσης προσωπικού ασφαλείας (Security) που υλοποίησε η Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ, και

3. «Ηλεκτρονική τάξη σε συνεργατικά περιβάλλοντα» (Electronic Classroom in Collaborative Environments), πρόγραμμα Leonardo VETPRO, σε συνεργασία με Κέντρο Κατάρτισης Florida Centre De Formació C.V. (Ισπανία).

Στο καθένα από τα παραπάνω προγράμματα θα συμμετέχουν 20 άτομα.

Τα προγράμματα εγκρίθηκαν και χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Πέρα από τα 3 αυτά προγράμματα, η Επιμορφωτική Κιλκίς παρέσχε στην φάση της υποβολής, την απαραίτητη τεχνογνωσία και την υποστήριξη στην υποβολή ανάλογων προτάσεων από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και το Δήμο Παιονίας. Τα 2 προγράμματα εγκρίθηκαν και αυτά από το ΙΚΥ και πρόκειται να υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, με την εκπαιδευτική υποστήριξη της Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.