Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Κιλκίς με θέμα την υποβάθμιση του Τελωνείου

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Επιμελητήριο έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του, Παύλου Τονικίδη, συζητήθηκε ένα απ` τα σημαντικά θέματα του νομού, αυτό της πιθανής υποβάθμισης του Τελωνείου του. Παράλληλα τέθηκε κι ένα ακόμα ανάλογης σημασίας θέμα, αυτό που αφορά την μετακίνηση των τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού απ` τη ΔΟΥ Κιλκίς σ` αυτήν των Αμπελοκήπων.
Στη σύσκεψη συμμετείχε εκτάκτως και ο γεν. γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Θεοχάρης Θεοχάρης, ο οποίος είχε επισκεφτεί προηγουμένως το Τελωνείο Ευζώνων συνοδευόμενος απ` τον βουλευτή Κιλκίς, Γιώργο Γεωργαντά (την πρόσκληση του οποίου αποδέχτηκε, για συμμετοχή στη σύσκεψη) και τον γεν. διευθυντή των Τελωνείων Ελλάδας, Κωνσταντίνο Νηχωρίτη.

Όπως προέκυψε απ` την τοποθέτηση του κ. Θεοχάρη, το Τελωνείο Κιλκίς δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί εντός του έτους, ωστόσο ενδέχεται αυτό να συμβεί απ` το επόμενο, με βάση έναν νέο σχεδιασμό που θ` αρχίσει απ` το ερχόμενο Φθινόπωρο. Πάντως, ο γ. γραμματέας αποδέχτηκε το αίτημα του κ. Γεωργαντά να υπάρξουν ενόψει του σχεδιασμού αυτού διαφανή κριτήρια αξιολόγησης των τελωνείων, τα οποία να συζητηθούν με τους ενδιαφερόμενους φορείς των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα, πρότεινε να επιδιώξουν οι εξυπηρετούμενες απ` το Τελωνείο επιχειρήσεις να ακολουθήσουν τις σχετικές ψηφιακές διαδικασίες για την εξυπηρέτηση τους.

Όσο για τη ΔΟΥ, ο κ. Θεοχάρης κατέστησε σαφές ότι τα δυο τμήματά της θα μεταφερθούν επειδή η υπηρεσία του Κιλκίς είναι μεταξύ των επτά τελευταίων, όσον αφορά τον αριθμό βιβλίων Β΄Κατηγορίας που της αναλογούν, και με βάση το κριτήριο αυτό αποφασίστηκε η μετακίνηση των τμημάτων.

Το θέμα της ΔΟΥ έθεσε στη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΔΙΒΙΠΕΚ, Βασίλης Σεργιαννίδης, ζητώντας παράλληλα να υλοποιηθεί η σύνδεση της ΒΙΠΕ με το σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο όπως τόνισε διέρχεται σε απόσταση 100 μέτρων.

Ο εκπρόσωπος του Τελωνείου Κιλκίς, Δημήτρης Φωτιάδης, αφού ανέφερε ότι στο πρώτο 5μηνο του 2013 είχαμε αύξηση των εξαγωγών κατά 35% και των εσόδων της υπηρεσίας κατά 500.000 ευρώ, τόνισε ότι το προσωπικό των 6 ατόμων - όταν οι οργανικές θέσεις είναι 16 - δεν επαρκεί για τις ανάγκες.

Απ` την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, Δημήτρης Βουλγαράκης, ζήτησε την αναβάθμιση του Τελωνείου, έτσι ώστε να γίνουν νέες επενδύσεις στο νομό μας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Γκουντενούδης, έκανε λόγο για αποψίλωση υπηρεσιών και εκδήλωση έντονων διαμαρτυριών σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων για το Τελωνείο, λέγοντας χαρακτηριστικά «μην αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς».

Στη σύσκεψη πήραν επίσης μέρος, η Αναστασία Πάγκου ως εκπρόσωπος της βουλευτού Ειρ. Αγαθοπούλου, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλκίς, Κώστας Παπαδόπουλος, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κιλκίς, Βαγγέλης Ιωαννίδης, οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων Κιλκίς και Γουμένισσας, Αθηνά Χαραλαμπίδου και Αθανάσιος Τραχανίδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.