Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μαξίμου: Μόνη λύση για επαναλειτουργία η άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου

- Ο Σαμαράς θα προτείνει την Δευτέρα ψήφιση του νεου νόμου με την διαδικασία του κατεπείγοντος και άνοιγμα της ΝΕΡΙΤ ως την Παρασκευή
- Φήμες ότι το ΣτΕ μπορεί να ακυρώσει το κλείσιμο της ΕΡΤκαι να ανοίξει η ραδιοτηλεόραση με την παλιά της μορφή
- Η προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ ζητεί «πάγωμα» της απόφασης, έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εν αναμονή και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχει προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητώντας να κριθεί άκυρη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στο Newsit ότι αυτή την στιγμή εκ των πραγμάτων δεν μπορούν και δεν υπάρχει τρόπος νομικά να ξανανοίξει η ΕΡΤ με την μορφή που ήταν στις 11 Ιουνίου.

Λένε, ότι η μόνη λύση είναι να ψηφιστεί ο καινούριος νόμος και να ανοίξει η νεα εταιρεία με το νεο καθεστώς.

Αν, λένε, συμφωνήσουν τα κόμματα να εισαχθεί ο νόμος με την διαδικασία του κατεπείγοντος στην Βουλή, θα έχει ψηφιστεί πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Αν, όμως, εισαχθεί στην Βουλή ως κανονικός νόμος, τότε θα ψηφιστεί σε 15 ημέρες.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕ ΞΑΝΑ Η ΕΡΤ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ
Για να συμβεί αυτό, δηλαδή, να ξανανοίξει η ΕΡΤ με την μορφή που είχε στις 11 Ιουνίου, πρέπει να ακυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αυτό, η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να το πράξει. Οπως λένε κυβερνητικές πηγές, δεν πρόκειται να το δεχθούν.

Η μόνη περίπτωση που η κυβέρνηση θα αναγκαζόταν να δεχθεί κάτι τέτοιο θα ήταν να κριθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, άκυρη από το ΣτΕ!

Σημειώνεται ότι οι γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ δεν είναι πολιτικές αλλά έχουν νομική βάση. Αν λοιπόν, απόψε ή αύριο το ΣτΕ αποφασίσει ότι είναι άκυρη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, τότε η δημόσια ραδιοτηλεόραση επιστρέφει στην προηγούμενη μορφή της και ανοίγει κανονικά.

Από το πρωί κυκλοφορούν φήμες ότι το ΣτΕ θα αποφασίσει σήμερα και μάλιστα υπερ των εργαζομένων. Οι φήμες κυκλοφορούν μέσω νομικών κύκλων που θεωρούν ότι το ΣτΕ θα κρίνει άκυρη την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση της δημόσιας τηλεόρασης

Η προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ ζητεί «πάγωμα» της απόφασης, έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.