Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μουσικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ης επετείου από την ιστορική Μάχη του Κιλκίς-Λαχανά και την απελευθέρωση της πόλης, ανέπτυξε συνεργασίες και ενέταξε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του, καλλιτέχνες, συλλόγους, αλλά και συγκροτήματα, που εκπροσωπούν όλα τα είδη της μουσικής. 
Συνεχίζοντας λοιπόν με το ίδιο σκεπτικό, για την εβδομάδα της επετείου προγραμματίζει τρεις ακόμη μουσικές συναυλίες, σε κεντρικά σημεία και πλατείες της πόλης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 στις 21:30 στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου θα λάβει χώρα η συναυλία του ΟΠΟΝΓΑ με το μουσικό σχήμα του Γιώργου Οικονόμου. Ο καλλιτέχνης από την Θεσσαλονίκη, στην ευχάριστη αυτή μουσική βραδιά, θα παρουσιάσει δικά του τραγούδια και θα ερμηνεύσει διασκευές ελληνικών και ξένων τραγουδιών σε ένα μουσικό πρόγραμμα διάρκειας 2.30 ωρών.

Ακολούθως, την παραμονή της επετείου την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, στις 21:00 στην Πλατεία Ειρήνης, θα λάβει χώρα μεγάλη συναυλία στρατιωτικών φιλαρμονικών με επετειακό πρόγραμμα εμβατηρίων εποχής. Συμμετέχουν τμήματα Στρατιωτικής Μουσικής του Β΄ και Γ΄ Σώματος Στρατού και διευθύνει ο Αρχιμουσικός Ταγματάρχης Μουσικού κ. Ιωάννης Στάμος.

Τέλος, ανήμερα της επετείου Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, στις 21:00 στην Πλατεία Ειρήνης, οι μουσικές εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς θα κορυφωθούν με τη συναυλία ''ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 1912-1913'', συντροφιά με το παραδοσιακό συγκρότημα “Δοξαστικό της Ρωμιοσύνης”, σε επιμέλεια-σκηνοθεσία του λαογράφου-ερευνητή Δημήτρη Αδαμόπουλου.

Πρόκειται για μια συναυλία, αφιερωμένη στο έπος των Βαλκανικών πολέμων 1912-1913, στην οποία θα ακουστούν ντοκουμέντα, μαρτυρίες και κειμήλια λόγου από παλαιές καταγραφές, το πώς είδαν και έζησαν την γιγαντομαχία της απελευθέρωσης το 1912-1913.

Πρωτοτραγουδιστής είναι ο καταξιωμένος ερμηνευτής στον χώρο του παραδοσιακού τραγουδιού, ο Κιλκισιώτης Δρόσος Κουτσοκώστας, ενώ στη βραδιά συμμετέχουν πολλοί ακόμη λαϊκοί οργανοπαίχτες και τραγουδιστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.