Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

"Τα μικρά παιδιά και οι γονείς, δε θα σας το συγχωρήσουν ποτέ"

Υπογράφει ο Δήμαρχος Παιονίας Αθ. Λαπόρδας
"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής απόφασης αναφορικά με καταργήσεις – συγχωνεύσεις των σχολείων Α/θμιας εκπαίδευσης, η οποία προβλέπει το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων Γοργόπης, Τούμπας και Πλαγίων και την μεταφορά μαθητών στα Δημοτικά σχολεία 1ο Αξιούπολης, Ευρωπού και 2ο Πολυκάστρου αντίστοιχα.
Η παραπάνω απόφαση αγνοεί παντελώς την αριθ.184/2012 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, αγνοεί τις αποφάσεις και τις διαμαρτυρίες των Συλλόγων Γονέων των συγκεκριμένων σχολείων , αγνοεί τις κραυγές αγωνίας των τοπικών κοινωνιών, αγνοεί τις πραγματικές συνθήκες τις οποίες βιώνουν καθημερινά τα ακριτικά μας χωριά, αγνοεί όλες τις αιτιάσεις που προέβαλλε ο Δήμος μας αναφορικά με Εθνικούς, κοινωνικούς, ουσιαστικούς και πραγματικούς λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η συνέχεια λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Δυστυχώς όπως φαίνεται, μοναδικό κριτήριο για τη λήψη της παραπάνω απόφασης είναι το οικονομικό. Θυσιάζουμε στην κυριολεξία στο βωμό της κρίσης κάθε άλλο κοινωνικό αγαθό.

Η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε παρά τις διαβεβαιώσεις του προϊσταμένου Α/θμιας εκπαίδευσης κ. Ραμπίδη Κων/νου ότι δεν θα στείλει εισήγηση για το κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Παρόμοιες διαβεβαιώσεις μας έδινε μέχρι χθες και το Υπουργείο Παιδείας το οποίο επισκέφτηκα προσωπικά και το οποίο μας καθησύχασε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και την πλήρη αντίθεσή μας για την παραπάνω άδικη και εκ του πονηρού μεθόδευση.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τις αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες υποβλήθηκε η συγκεκριμένη εισήγηση από τον προϊστάμενο Α/θμιας εκπαίδευσης κ.Ραμπίδη.

Γιατί άραγε επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα σχολεία του Δήμου μας ;

Μήπως ήταν τα μοναδικά 4/θέσια ή 3/θέσια σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία ;

Μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι που υπαγόρευσαν τη συγκεκριμένη πρόταση ;

Είναι σε όλους γνωστό ότι τα συγκεκριμένα σχολεία είχαν και έχουν δυναμική πολύ μεγαλύτερη από άλλα αντίστοιχα.

Τέλος, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας στο κλείσιμο των σχολείων Γοργόπης, Τούμπας και Πλαγίων, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει το θέμα με διαφανή κριτήρια και λαμβάνοντας πραγματικά υπόψη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.

Είναι απορίας άξιον πώς ένας δημόσιος λειτουργός παρά τις σαφείς διαβεβαιώσεις του τόσο προς το Δήμο μας όσο και προς τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία, αθετεί το λόγο του και εισηγείται τελικώς το κλείσιμο των συγκεκριμένων Σχολείων.

Με ποιο δικαίωμα κ.Διευθυντά της Α/θμιας εκπαίδευσης δεν λαμβάνετε υπόψη σας τις ομόφωνες αποφάσεις τόσο του Δημοτικού μας Συμβουλίου όσο και των γονέων, δασκάλων αλλά και της τοπικής κοινωνίας ;

Οι ενέργειές σας αποδεικνύουν το βαθμό της αξιοπιστίας σας.

Κύριε Διευθυντά, πιστεύουμε πως μετά από όλα αυτά το εντιμότερο που θα έπρεπε να πράξετε είναι να παραιτηθείτε.

Αποδείχθηκε ότι λειτουργείτε μεροληπτικά και ενάντια στα δίκαια των πολιτών της Παιονίας.

Τα μικρά παιδιά και οι γονείς που θα υποστούν την συνεχή ταλαιπωρία των καθημερινών μετακινήσεων, δε θα σας το συγχωρήσουν ποτέ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.