Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Εκπρόσωποι του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς σε διακρατική συνάντηση στην Γαλλία για τις ανάγκες του προγράμματος Grundtvig

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΟΝΓΑ) ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Grundtvig, συμμετείχε στην 3η κατά σειρά εκπαιδευτική συνάντηση που υλοποιήθηκε στην Γαλλία. Τον ΟΠΟΝΓΑ εκπροσώπησαν η Πρόεδρος κα Μαρία Τσιραμπίδου και τα στελέχη κκ Δέσποινα Κοσμίδου και Βασιλική Αγαπίδου. 
Ο τίτλος του διακρατικού σχεδίου είναι «Συνεργασία για την Προαγωγή της Μάθησης μεταξύ των Γενεών» και ένας από τους βασικούς σκοπούς της διακρατικής συνάντησης στην Γαλλία ήταν η ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών των οργανισμών για την ενθάρρυνση της Διαγενεακής Μάθησης και Επικοινωνίας. Τους εκπροσώπους των συμμετεχουσών χωρών Ελλάδας, Κύπρου, Ρουμανίας και Ισπανίας φιλοξένησε ο φορέας e-Junior.

Κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής συνάντησης έγινε αναφορά από όλους τους εταίρους στις μέχρι τώρα εκπαιδευτικές δραστηριότητες που εφάρμοσαν με σκοπό την ενθάρρυνση της Διαγενεακής Μάθησης και Επικοινωνίας.

 Εκ μέρους του ΟΠΟΝΓΑ παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων και η οργάνωση εκπαιδευτικής πολιτιστικής δράσης στο Δροσάτο-Κιλκίς κατά την περίοδο των Απόκρεων 2013. Στη δράση συμμετείχαν παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι με απώτερο σκοπό αφενός την επαφή και επικοινωνία μεταξύ τους και αφετέρου την γνωριμία με τα έθιμα και την τοπική παράδοση. 

Επιπλέον παρουσιάστηκαν οι μέχρι τώρα δράσεις διαγενεακής μάθησης που υλοποιήθηκαν από τα τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ με τη συμμετοχή παιδιών και γονέων. Οι εταίροι συζήτησαν τα επιμέρους θέματα, αναζήτησαν καινοτόμες ιδέες για την ενθάρρυνση τις διαγενεακής επικοινωνίας, αντάλλαξαν απόψεις για τη δομή και το περιεχόμενο του Οδηγού Καλών Πρακτικών της Διαγενεακής Μάθησης που θα δημιουργηθεί κατά την διάρκεια του σχεδίου και προγραμμάτισαν τις επόμενες ενέργειες με βάση το εγκεκριμένο πρόγραμμα.

 Ακολούθησε αξιολόγηση των μέχρι τώρα συναντήσεων και επισκέψεις σε εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς. Μεταξύ αυτών πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μελέτης όπου έλαβαν μέρος στη διαγενεακή δραστηριότητα Wii Kinect Games Tournament όλη η διακρατική ομάδα, παιδιά και ηλικιωμένοι της περιοχής. Από τη συγκεκριμένη δράση οι συμμετέχοντες αποκόμισαν γνώσεις και εμπειρίες σε σχέση με τη τεχνολογία και τα νέα μέσα καθώς επίσης είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με άλλους λαούς.

Οι εκπαιδευτικές ενέργειες με στόχο την ενθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού όλων των ηλικιών σε δραστηριότητες διαγενεακής μάθησης και επικοινωνίας συνεχίζονται, καθώς σχεδιάζονται ολοένα και περισσότερες εκπαιδευτικές δράσεις. 

Μη χάνοντας χρόνο, η αμέσως επόμενη δράση μετά τη διακρατική συνάντηση στην Γαλλία είναι η υλοποίηση του Καλλιτεχνικού Διήμερου-Διαγενεακή Μάθηση στον λόφο του Κιλκίς από τα Τμήματα Καλλιτεχνικής Παιδείας του ΟΠΟΝΓΑ. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο επόμενος εκπαιδευτικός προορισμός είναι η Ισπανία περί τα τέλη Οκτωβρίου 2013. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη Διαγενεακή Μάθηση και Επικοινωνία διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος: http://www.e-seniors.asso.fr/FCIGL/index.php





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.