Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Χορήγηση δωρεάν τροφίμων σε άπορους πολίτες ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς

"Κύριοι Υπουργοί,
με την υπ’ αριθμ. 279/23460 κοινή απόφασή σας καθορίζονται τα κριτήρια επιλεξιμότητας των τελικών δικαιούχων δωρεάν τροφίμων απόρων πολιτών της ΕΕ.

Με την παραπάνω ΚΥΑ επέρχεται αναπροσαρμογή κυρίως στα οικονομικά – περιουσιακά κριτήρια με βάση, προφανώς, την δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Από τη γενικότερη αναθεώρηση όμως προέκυψε μια οδυνηρή εξέλιξη για μια μικρή πληθυσμιακή ομάδα συμπολιτών μας. Είναι οι διαβητικοί για τους οποίους, μέχρι σήμερα, προβλεπόταν η χορήγηση δωρεάν τροφίμων.

Με τις νέες ρυθμίσεις της ΚΥΑ καθορίζεται ως βασικότερο κριτήριο το ποσοστό 67% της αναπηρίας. Το απαράβατο αυτό κριτήριο αποκλείει τα Χρόνια μη Ιάσιμα Νοσήματα στα οποία περιλαμβάνεται ο Σακχαρώδης Διαβήτης. Το ποσοστό αναπηρίας που προκαλείται από το Νόσημα αυτό δεν ξεπερνά το 50%.

Αυτό σημαίνει σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των διαβητικών από το ευεργέτημα της δωρεάν χορήγησης τροφίμων.

Κύριοι Υπουργοί,

Η οικονομία που θα προέλθει από τον αποκλεισμό αυτών των συμπολιτών μας από το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων είναι αμελητέα για τα τεράστια κονδύλια της Ε.Ε. προς το σκοπό αυτό. Για τους ανθρώπους αυτούς όμως είναι μια καθοριστική αρωγή στη δύσκολη καθημερινότητά τους. Κυρίως, αποτελεί μια ηθική στήριξη στην καθημερινή τους ταλαιπωρία.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 4 της παραπάνω ΚΥΑ και τη συμπερίληψη των διαβητικών και των άλλων χρονίων νοσούντων στις ευεργετικές προβλέψεις του προγράμματος διανομής τροφίμων."













Με εκτίμηση,



Χρήστος Γκουντενούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.