Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

18η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων της Βορείου Ελλάδας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 η μαθητική χορωδία του 1ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς έλαβε μέρος στη 18η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων της Βορείου Ελλάδας που διοργανώνουν τα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Ασβεστοχωρίου. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου στις 08:00 μ.μ. και την παρακολούθησαν πολλοί γονείς και μαθητές. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες της νεοσύστατης χορωδίας του Σχολείου, η οποία δημιουργήθηκε τη φετινή σχολική χρονιά με το μεράκι και τη διάθεση του μουσικού του Σχολείου κ. Μιχαλούδη Μιχάλη. Τα παιδιά συνόδεψαν η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Δουλκερίδου Παρθένα, οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Τσαλή Βάσω, Κοντίδου Φιλιώ και Γιάγκου Αγγελική και πολλοί γονείς.

Η χορωδία εμφανίστηκε μεταξύ των μαθητικών χορωδιών των Δημοτικών Σχολείων 5ου και 14ου Σερρών, 2ου Καλοχωρίου, 7ου Ευόσμου, 1ου Πολίχνης, 55ου Θεσ/νίκης Ασβεστοχωρίου και ερμήνευσε άψογα τα τραγούδια: Κανελόριζα , Ύπνε, Φωνή Τηλλυρκώτισσα, Συννεφούλα και Γοργόνα. Τραγούδησαν οι μαθητές/τριες Χοροζίδου Α., Σπυριδωνίδης Ι., Πετρίδου Η., Μωυσίδου Ν., Βαμβάκα Ε., Κώστογλου Σ., Κοκκίνη Ε., Στεφανίδης Π., Στεφανίδου Σ., Παπαδοπούλου Β., Αμοιρίδου Ε., Μέλλανι Κ., Μηναρετζή Ε., Λουκίδου Χρ., Τσαβδαρίδου Ε., Δεμίλογλου Θ. , Μαργαριτιάδης I., Aϊδαρίνης Ι., Κωστόπουλος Δ., Πολιτίδου Μ. , Αϊδαρίνης Ν., Ποζίδης Δ. και Σουλεϊμάν Κ.. Νταούλι έπαιξε ο μαθητής Μαργαριτιάδης Γιάννης.

Τέλος όλες οι χορωδίες μαζί (περίπου τα 300 παιδιά), υπό την καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εκδήλωσης κ. Τερεζάκη Παντελή, ερμήνευσαν το «Σολφεζοτράγουδο» (σύνθεση, στίχοι Β. Γλυκίδης) τραγουδώντας χαρακτηριστικά:

«Έλα δω κι εσύ μαζί μας
να χαρούμε Μουσική,
να σου δώσουμε το χέρι,
να ΄μαστε μαζί
Ντο ρε μι φα σολ
πάντα τραγουδάω
ντο ρε μι φα σολ φα μι ρε ντο!»

Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν απερίγραπτος, καθώς νότες, μουσικές, μελωδίες και γλυκές φωνούλες πλημμύρισαν την αίθουσα και τις καρδιές όλων.

Συγχαίρουμε θερμά όλους τους/τις μαθητές/τριες της χορωδίας του Σχολείου και τους γονείς τους, που άξια εκπροσώπησαν το Σχολείο και την πόλη του Κιλκίς στη Χορωδιακή Συνάντηση, το μουσικό του Σχολείου κ. Μιχαλούδη Μιχάλη, τον Καλλιτεχνικό Δ/ντή κ. Τερεζάκη Παντελή και τον Διευθυντή του 1ου Δ.Σ. Ασβεστοχωρίου κ. Βουδρισλή Νικόλαο για την άρτια διεξαγωγή της Χορωδιακής Συνάντησης.

Επίσης ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου για την κάλυψη του κόστους μεταφοράς της χορωδίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου