Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ανησυχία για το μέλλον του Γηροκομείου Κιλκίς

Υπογράφει το Σωματείο Εργαζομένων Οίκου Ευγηρίας & Θ.Χ.Π. Κιλκίς
"To 2012 μετά από τις πολλές αλλαγές που προχώρησε η Κυβέρνηση στο Δημόσιο Τομέα, μία από αυτές ήταν και η Διοικητική συγχώνευση του Θ.Χ.Π ''Αγίου Παντελεήμων” Θεσσαλονίκης, με το Οίκο Ευγηρίας και Θ.Χ.Π Κιλκίς. Το γεγονός αυτό προκάλεσε αναστάτωση και ανησυχία για το μέλλον του Ιδρύματος στον Νομό, τόσο στο προσωπικό, όσο και στην την τοπική κοινωνία.
Όλο αυτό το διάσημα μετά την συγχώνευση η Διοίκηση του ''Αγίου Παντελεήμων'' προσπάθησε επανειλημμένος να μετακινήσει προσωπικό (νοσηλευτικό και μη) από το Ίδρυμα του Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη. Αυτό προσπαθεί και σήμερα. Στις 4-4-2013 μετά από ανακοίνωση της και συγκεκριμένα από τον Υποδιοικητή του Ιδρύματος ανακοινώθηκε προφορικά η αποστολή τεσσάρων νοσηλευτών από τον εργασιακό χώρο του ΘΧΠ Κιλκίς στον εργασιακό χώρο του ΘΧΠ Θεσσαλονίκης.

Σκέφτηκε όμως η διοίκηση ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια την προβληματική λειτουργία του ιδρύματος μας, διότι στην δύναμη του θεραπευτηρίου του Κιλκίς έχουμε εν ενεργεία 11 νοσηλευτές (2 ΤΕΙ) και 2 Βοηθών Θαλάμων. Σύνολο 13 εκ των οποίων όμως 2 έχουν ειδική άδεια 22 ημερών το χρόνο (λόγω αναπηρίας) και άλλος ένας εργαζόμενος έχει 20 μέρες εκπαιδευτική άδεια εκτός της κανονικής. Καθημερινά πρέπει να απασχολούνται επτά εργαζόμενοι (3 πρωί, 2 απόγευμα, 2 βράδυ) και καταλαβαίνετε από αυτό, ότι είναι αδύνατη η μετακίνηση εργαζόμενου της νοσηλευτικής υπηρεσίας, με τα υπάρχοντα δεδομένα για την ομαλή/εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.

Ελπίζουμε και θέλουμε να πιστεύουμε πως η ενέργεια αυτή της διοίκησης, για την υπολειτουργία αρχικώς του ιδρύματος, να μην υποκρύπτει μελλοντική μετακίνηση του παραρτήματος στον Άγιο Παντελεήμονα Θεσσαλονίκης."

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.