Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Αποτελέσματα ημερίδας με θέμα, «Καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση των παιδιών με ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού για θέματα κοινωνικής πρόνοιας, διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Κωφών & Βαρήκοων Παιδιών Κεντρικής Μακεδονίας, ημερίδα με θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσεις στην εκπαίδευση των παιδιών με ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στο Αμφιθέατρο του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ. 
Η εκδήλωση, που χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και κοινού καθώς οι εγγεγραμμένοι ξεπέρασαν τους 550, απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΚΕΔΔΥ, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, γονείς και κηδεμόνες. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σε ζητήματα εκπαίδευσης κωφών και βαρήκοων παιδιών με ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ιατροί ΩΡΛ, στελέχη εκπαίδευσης, καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δάσκαλοι ειδικής αγωγής, νηπιαγωγοί ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι, και λογοθεραπευτές, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν διεξοδικά και επιστημονικά εμπεριστατωμένα βασικές πτυχές του ζητήματος της εκπαίδευσης των παιδιών με ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η περιφερειακή σύμβουλος Ευτέρπη Βασιλειάδου αρμόδια στον τομέα Υγείας- Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων, φοιτητές, γονείς και πλήθος κόσμου.

«Μια από τις βασικές προτεραιότητες της κοινωνικής πολιτικής μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σχετικά με σοβαρά και ευαίσθητα ζητήματα, όπως είναι η εκπαίδευση κωφών και βαρηκόων παιδιών, που έχουν μαθησιακές ιδιαιτερότητες.

Αποτελεί υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην άρση των προκαταλήψεων και διακρίσεων απέναντι στα κωφά και βαρήκοα παιδιά και να βοηθήσουμε στην ομαλή ενσωμάτωσή τους στο σχολείο και στην κοινωνία.

Η ημερίδα αυτή αποτελεί την πρώτη από μια σειρά ανάλογων πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας», δήλωσε σχετικά η περιφερειακή σύμβουλος Έφη Βασιλειάδου, αρμόδια για θέματα υγείας-πρόνοιας στην Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.