Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα τα μεταλλεία

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με μοναδικό θέμα την ενημέρωση του σώματος σχετικά με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Β. Χαλκιδική και την εξόρυξη χρυσού στο Δήμο Αριστοτέλη. 
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης διαβούλευσης, σε μια συνεδρίαση που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, 70 ομιλητές από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς –πανεπιστημιακούς, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους, εκπροσώπους επιμελητηρίων, ιδρυμάτων, φορέων, ινστιτούτων, κατοίκων, εργαζομένων, της εταιρείας εξόρυξης κ.ά.- είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν δημόσια τις θέσεις τους σχετικά με το θέμα.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Το ζήτημα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Βόρεια Χαλκιδική είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο απασχολεί την κοινωνία όχι μόνο της περιοχής, αλλά όλης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Έχω προσωπική γνώση του θέματος από τις πρόσφατες επισκέψεις μου σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και ειδικότερα στη Χαλκιδική, όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με εκπροσώπους των εργαζομένων, των κατοίκων και των τοπικών αρχών και να ακούσω τις θέσεις τους.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ανοίξαμε τα μικρόφωνα, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν δημόσια τις απόψεις τους, με σκοπό την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση για το θέμα.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η απαιτούμενη ενημέρωση για το ζήτημα από την Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία. Αν και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει σχετική αρμοδιότητα, εμείς θεωρήσαμε αναγκαίο να συμβάλουμε, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου μας, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα ενημέρωσης και να ακουστούν όλες οι πλευρές».

1 σχόλιο:

  1. Χαρείτε συνεδρίαση:

    Επίθεση κατά καθ.Αλ.Μπένου:
    https://www.youtube.com/watch?v=JtD9NCf_7rg

    και αυτό

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=19XbDphqErM

    ανάμεσα στους εργαζόμενους και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Ζαγοράκης

    κατά τα άλλα οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι θα είχαν ίσες αποστάσεις από το κτίριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.