Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σχετικά με το Μάραθων 13. Ας τελειώνουμε με τις συγχύσεις και τους αποπροσανατολισμούς

Του Δημήτρη Καζάκη
Το Μάραθων 13 καταρχάς δεν είναι κίνημα. Κίνημα σημαίνει οργάνωση, μαζική λαϊκή οργάνωση και πάλη για συγκεκριμένο στόχο. Το Μάραθων 13 ακολουθεί την γνωστή και πλήρως αποτυχημένη λογική των χάπενινγκ, όπως π.χ. ήταν οι 300 Έλληνες που κάποτε μάζευαν υπογραφές στο Σύνταγμα - αλήθεια τι απέγιναν; - και άλλα παρόμοια φαινόμενα.
Τους στόχους που προβάλει τους ξεφτιλίζει στην λαϊκή συνείδηση και δεν τους προωθεί. Η ανατροπή και η Συντακτική Εθνοσυνέλευση οφείλει να είναι έργο του ίδιου του λαού ο οποίος έχει αυτοοργανωθεί για να διεξάγει τον αγώνα του ενάντια στο καθεστώς. Συνεισφέρει το Μάραθων 13 κάτι σε όλα αυτά; Όχι.

Αντίθετα προσπαθεί να "κάψει" πολύ σοβαρά προτάγματα και αιτήματα καταγράφοντας τα στη συνείδηση ευρύτερων μαζών ως αιτήματα και προτάγματα γραφικών. Όποιος νομίζει ότι δια του διαδικτύου και με χάπενινγκ μπορεί να υπάρξει ανατροπή του καθεστώτος, τότε ζει σε άλλο κόσμο, στον εικονικό κόσμο του μακάριου ύπνου του.

Το ΕΠΑΜ δεν θα φορτωθεί την ευθύνη μιας ακόμη αποτυχίας αυτής της λογικής που ποτέ δεν υπηρέτησε. Το ΕΠΑΜ δεν πρόκειται να συνδράμει σε ένα ακόμη φιάσκο για να καταγραφεί ως γραφικό αυτό και τα προτάγματά του στη συνείδηση αγωνιστών και λαού. Το ΕΠΑΜ δεν πρόκειται να ξεφτιλίσει το αίτημα της ανατροπής, του νέου συντάγματος και της συντακτικής εθνοσυνέλευσης που οφείλουν να είναι οι κορυφώσεις της μαχητικής αναγέννησης ενός ολόκληρου λαού, σε παρωδία ψηφοφοριών δια του διαδικτύου και σε μαζώξεις περίεργων που νομίζουν ότι αντιπροσωπεύουν - ελέω διαδικτύου - τον ελληνικό λαό.

Το ΕΠΑΜ έχει την δική του δουλειά, τον δικό του τρόπο δράσης μέσα στον λαό, που έχει αποδειχτεί πολύ πιο σίγουρος και συνεπής. Άλλωστε το ΕΠΑΜ μπορεί να γεννήθηκε από τις πλατείες, αλλά παραμένει σταθερό και συνεχίζει σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο γεννήθηκε από το ίδιο λίκνο. Δεν περιμένει πότε θα λαλήσει ο πετεινός για να οργανώσει κάποιο χάπενινγκ δια του διαδικτύου.

Ο τρόπος του είναι ο οργανωμένος μαζικός λαϊκός αγώνας. Κι σ' αυτόν τον τρόπο θα επιμείνει αταλάντευτα και με προσήλωση - παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες του, ή μάλλον παλεύοντας ταυτόχρονα να ξεπεράσει τα προβλήματα και τις αδυναμίες του - γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι ο πιο σίγουρος και ο πιο σύντομος δρόμος για την απελευθέρωση του λαού από τα δεσμά. Τα υπόλοιπα είναι είτε για γραφικούς επαναστάτες του διαδικτύου, είτε για επίδοξους παραγοντίσκους που επιδιώκουν την εφήμερη δημοσιότητα. Όπως και να έχει δεν μας αφορούν.

1 σχόλιο:

  1. Ολοι στο ΕΠΑΜ-ΕΛΛΑΣ ας ξεκολίσουν όσοι ακόμα πιστεύουν ότι τα κατευθυνόμενα κόμματα τις εξουσίας θέλουν τα καλό τις χώρας.Ολοι αυτοί θέλουν να αποτελειώσουν την χώρα μας μια και καλή και τους νοιάζει μόνο η τσέπη τους,αλλά το ΕΠΑΜ δεν πρόκειται να τους αφήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.