Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

"Δεν θα παρακολουθήσουμε την παρακμιακή «πολιτική» του κ. Μανουσαρίδη"

Υπογράφει η Δημοτική Παράτσξη 
ΚΙΛΚΙΣ – ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ 
Με έκπληξη διαβάσαμε το δελτίο τύπου που διένειμε στον τοπικό Τύπο ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και τέως Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Α. Μανουσαρίδης.

Στις 4 Μαρτίου ο τέως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας έδωσε συνέντευξη τύπου, αφού πρώτα είχε διαρρεύσει (πιθανόν από τον ίδιον) η πληροφορία σε όλα τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι στη συνέντευξη αυτή θα εξηγούσε τους λόγους της παραιτήσεως, που επρόκειτο να υποβάλει στον αρχηγό της δημοτικής του παρατάξεως.

Αντί λοιπόν να επιβεβαιώσει όσα – πιθανότατα από τον ίδιον - είχαν διαρρεύσει περί των λόγων παραιτήσεώς του από τη θέση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, περιορίστηκε στην παρουσίαση του έργου του ως Αντιδημάρχου καθαριότητας κατά τα δύο χρόνια που του επετράπη να τα ασκεί.

Και βέβαια, αν περιορίζοταν σε έναν απλό απολογισμό του έργου της διετούς αντιδημαρχίας του στο χώρο της καθαριότητας δεν θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα για εμάς, παρά μόνον, ενδεχομένως, για την ηγεσία της παρατάξεώς του που έσπευσε να τον αντικαταστήσει, μη εκτιμώντας το έργο του, όσο ο ίδιος τουλάχιστον θα το ήθελε.

Αντι αυτού, ο κ. Α. Μανουσαρίδης προχώρησε σ’ ένα ακατάσχετο κατηγορητήριο κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής και των όσων έχουν επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα της καθαριότητας, επιδιώκοντας προφανώς να επιτύχει την δική του καταξίωση.

Και αυτό θα το είχαμε συγχωρήσει, κατανοώντας τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Α. Μανουσαρίδης εξαιτίας της αντικατάστασής του, με τη λήξη της πρώτης διετίας, από τον άνθρωπο με τον οποίο φαίνεται να τον χωρίζουν πολλά, αν κρίνει κανείς τις τραγελαφικές σκηνές απείρου κάλλους που διεξήχθησαν κατά καιρούς σε δημοτικούς χώρους και τις βαρύτατες εκφράσεις που έχει ανταλλάξει με τον σημερινό Αντιδήμαρχο Καθαριότητας εις επήκοον πολλών.

Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός, ότι ο κ. Α. Μανουσαρίδης προχώρησε στη διατύπωση μιας σειράς από ανακρίβειες και ψέματα.

Είναι απόλυτα θεμιτό να προσπαθείς να υπερασπίζεσαι το όποιο έργο σου, επιδιώκοντας να αποκτήσεις συμμάχους και ευήκοα ώτα.

Η στοιχειώδης πολιτική δεοντολογία επιβάλλει αυτό να γίνεται στη βάση της παράθεσης πραγματικών περιστατικών και όχι με συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας.

Δεν προτιθέμεθα να απαντήσουμε στα ψέματα του κ. Α. Μανουσαρίδη κυρίως για λόγους αισθητικής, αλλά και γιατί δεν επιθυμούμε να καταστήσουμε συνομιλητή μας έναν άνθρωπο που δεν καταλαβαίνει το αυτονόητο.

Εμπεριστατωμένη δημόσια απάντηση θα δώσουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Προς το παρόν περιοριζόμαστε να συμβουλεύσουμε τον κ. Α. Μανουσαρίδη, ότι στην πολιτική δεν πρέπει να πορεύεται κανείς με ψέματα αλλά με έργο.

Και όταν το έργο αυτό είναι σημαντικό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προβολή, αλλά προβάλλεται από μόνο του.

Κατά τα άλλα κατανοούμε την αγωνία του κ. Α. Μανουσαρίδη, αλλά λυπούμαστε που δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την παρακμιακή «πολιτική» του συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.