Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της δράσης «Ολοκληρωμένη διαχείριση στην Παραγωγή Καπνού»

Σας διαβιβάζουμε την 3η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (2ο σχετικό) για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων παραγωγών στη δράση 2.3. «Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην Παραγωγή Καπνού» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις».
Σύμφωνα με αυτήν:

1. Δικαιούχοι μπορούν να κριθούν καπνοπαραγωγοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει το 2009 δικαιώματα προερχόμενα από τον καπνό, δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην 1η ή στη 2η Πρόσκληση της δράσης, είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και εντάσσουν την καλλιέργεια καπνού στο Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

2. Περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται η περίοδος από 19/03/2013 έως 05/04/2013.

3. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) ή στις Οργανώσεις Παραγωγών Καπνού (ΟΠΚ) ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ), αίτηση ενίσχυσης πλήρως συμπληρωμένη. Η αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται σε ένα μόνο φορέα στον τόπο υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ).

4. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

- Αίτηση ενίσχυσης πλήρως συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη

- Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημόσιου εγγράφου που να πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία

- Αντίγραφα παραστατικών νόμιμης κατοχής των αγροτεμαχίων για τα οποία ζητείται ενίσχυση

- Καταστατικό της εταιρείας προκειμένου για νομικά πρόσωπα και ορισμός εκπροσώπου, ο οποίος θα υπογράψει τη σύμβαση και θα έχει την ευθύνη της εφαρμογής της

- Υπογεγραμμένη σύμβαση με επιβλέποντα Γεωπόνο όπως προβλέπεται στο Πρότυπο AGRO 2

- Αντίγραφο ομαδικής σύμβασης με Πιστοποιητικό Φορέα, αναγνωρισμένο και εγγεγραμμένο στο Μητρώο του ΟΠΕΓΕΠ, για πιστιποίηση κατά το Πρότυπο AGRO 2

- Πιστοποιητικό AGRO 2, στην περίπτωση που ήδη υπάρχει

- Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Σ.Π.Δ.) της προτεινόμενης για ενίσχυση εκμετάλλευσης, στο οποίο περιγράφεται ο τρόπος εφαρμογής των δεσμεύσεων.

5. Οι δικαιούχοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση για μια πενταετία, η οποία έχει ήδη αρχίσει από την 15η Νοεμβρίου 2012, να εντάξουν την καλλιέργεια καπνού στο σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης με βάση τις κατευθύνσεις και προδιαγραφές του Προτύπου AGRO2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.