Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Συμμετοχή της Π. Ε. Κιλκίς σε Τουριστική Έκθεση στο Βερολίνο

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη χώρα αλλά και για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ήταν τα μηνύματα από την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο.
Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-10 Μαρτίου και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς συμμετείχε στην Έκθεση σε ενιαίο Περίπτερο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με εκπρόσωπο την υπάλληλο κα. Μαριάννα Σκουλαρικά.

Το Περίπτερο της Κ. Μακεδονίας έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες. Τη μια ημέρα το επισκέφθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας κα. Αγκ. Μέρκελ η οποία είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Απ. Τζιτζικώστα, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας. Για δυο κατά σειρά ημέρες το Περίπτερο φιλοξένησε τον κ. Γ. Φούχτελ επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και στενό συνεργάτη της κα. Μέρκελ.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την ελληνική παρουσία και ιδιαίτερα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας εκδήλωσε η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη. Η κα. Κεφαλογιάννη σε συνομιλία της με εκθέτες, αλλά και επισκέπτες του Περιπτέρου, δήλωσε αισιόδοξη από τα ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό στην Ελλάδα, ο οποίος για το 2013 δείχνει σαφώς αναβαθμισμένος σε αριθμό ξένων επισκεπτών.

Κατά τις ημέρες της Έκθεσης διαφάνηκε, ότι σε ανοδική πορεία εισήλθε και ο Πράσινος Τουρισμός, ο οποίος ευνοεί ιδιαίτερα περιοχές όπως ο νομός Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου