Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Με κρύο και βροχή η Καθαρά Δευτέρα στον Επτάλοφο

Την Καθαρά Δευτέρα γιόρτασαν οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» ν. Κιλκίς, με φίλους και συγχωριανούς, στις 18 Μαρτίου 2013, στην πλατεία Επταλόφου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασία κοντά στο 0, στις 7 το πρωί άναψε η φωτιά για την παρασκευή της φασολάδας και ξεκίνησε η διαμόρφωση του χώρου, υπό τους ήχους της ποντιακής μουσικής.
Λίγο μετά τις 10:30 ξεκίνησε να σερβίρεται η φασολάδα με τα υπόλοιπα παραδοσιακά εδέσματα και κρασί, σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Τη σκυτάλη στην εκδήλωση, ανέλαβε το μικρό χορευτικό των Ακριτών Επταλόφου, το οποίο απέσπασε ένα πολύ θερμό χειροκρότημα για το πολύ όμορφο αποτέλεσμα που παρουσίασε και για το μεγάλο ζήλο των παιδιών να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερους χορούς σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα χορευτικά συνόδευσαν στη λύρα ο Χαράλαμπος Αντωνιάδης και στο νταούλι ο Αλέξης Παρπουτσής.

Αμέσως μετά, το μεσαίο χορευτικό του συλλόγου, απέδειξε ότι οι βάσεις των Ακριτών Επταλόφου είναι ισχυρές και ότι ο στόχος της διατήρησης και της διάδοσης της παράδοσης ως βασικός λόγος της ύπαρξης του συλλόγου, θα έχει σίγουρη συνέχεια για αρκετές γενιές ακόμα.

Η φετινή εκδήλωση δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί όπως προγραμματίστηκε καθώς η βροχή ανέτρεψε τον αρχικό σχεδιασμό.


Οι επόμενες μεγάλες εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» ν. Κιλκίς:

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2013 παραμονή Ζωοδόχου Πηγής, στην Παλιά Επτάλοφο (Τάουτλη) το 5ο «Απάν σο Ρακανόπον» το ποντιακό γλέντι μέχρι πρωίας με γνωστά ονόματα.
Την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 ο 2ος Λαϊκός αγώνας δρόμου «Απάν σο Ρακανόπον» για να τιμήσουμε τους 353000 Έλληνες του Πόντου, θύματα της γενοκτονίας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.