Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας σε Κιλκίς και Πολύκαστρο από το Επιμελητήριο Κιλκίς

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία Ν. 3850/2010 ¨Μέτρα για τη βελτίωση της Ασφάλειας και της Υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία¨, σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, ο εργοδότης έχει υποχρέωση να τους παρέχει υπηρεσίες προστασίας και πρόληψης, δηλαδή υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας. 
Τα προγράμματα επιμόρφωσης αφορούν επιχειρήσεις που ανήκουν στην Β΄ κατηγορία (μεσαίας επικινδυνότητας) και Γ΄ κατηγορίας (χαμηλής επικινδυνότητας). Στις επιχειρήσεις αυτές είτε ο εργοδότης – είτε ο εργαζόμενος της επιχείρησης μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας κατά περίπτωση, εφόσον διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα ή λάβουν την κατάλληλη επιμόρφωση, αποφεύγοντας έτσι την ετήσια επιβάρυνση της ανάθεσης των καθηκόντων σε τρίτο.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς ανταποκρινόμενο σε αιτήματα μελών του και σε συνεργασία με πιστοποιημένα Κ.Ε.Κ. του νομού, οργανώνει προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας σε Κιλκίς και Πολύκαστρο.

Σε επιχειρήσεις Β΄ κατηγορίας επικινδυνότητας οι ώρες επιμόρφωσης είναι 35 (7 ημέρες) και το κόστος ανά άτομο 160 ευρώ. Σε επιχειρήσεις Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας οι ώρες επιμόρφωσης είναι 10 (2 ημέρες) και το κόστος ανά άτομο 80 ευρώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με το πρόγραμμα παρακαλούνται οι επιχειρηματίες – μέλη να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Κιλκίς, Στενημάχου 2 τηλ. 23410 24580, 81.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.