Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Επαφές Τονικίδη με φορείς

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης παρευρέθηκε στην πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία των : Χ. Σταϊκούρα (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών), Θ. Καράογλου (Υπουργός Μακεδονίας Θράκης), Σ. Καλαφάτη (Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας). 

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Τονικίδης μεταξύ των άλλων έθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς το θέμα του Τελωνείου ένα θέμα που ταλανίζει σύσσωμη την επιχειρηματική κοινότητα του Κιλκίς και δημιουργεί τεράστια εμπόδια στην συνέχιση της λειτουργίας μεγάλων εξαγωγικών μονάδων (ΑΛΟΥΜΥΛ, ΚΛΕΜΑΝ, ΦΙΕΡΑΤΕΞ, ΝΤΟΠΛΕΡ κ.α.) και παρέδωσε επιστολή στον κ. Χ. Σταϊκούρα στον οποίο και τόνισε την “Άμεση ανάγκη αναβάθμισης και όχι υποβάθμισης του τελωνείου που αποτελεί έναν από τους πυλώνες στην προσπάθεια για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της περιοχής ”. Ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε τον κ. Τονικίδη και δεσμεύτηκε πως θα μεταφέρει προσωπικά το αίτημα του Επιμελητηρίου στον καθ ύλην αρμόδιο για το θέμα Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη θα βρίσκεται στην Αθήνα. Στα πλαίσια των επαφών του πρόκειται να συναντηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης με τον κ. Μαυραγάνη Υφυπουργό Οικονομικών. Στη συνάντηση θα τεθεί πρωτίστως το ζήτημα του Τελωνείου Κιλκίς καθώς και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό- επαγγελματικό κόσμο του νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου