Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Φωνή Ελληνίδας: Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο

Μουσική παράσταση αφιέρωμα στη μεγάλη καλλιτέχνιδα, στην μεγάλη Ελληνίδα, ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ, που η φωνή της σφράγισε όχι μόνο τη γενιά του 40, αλλά και των επόμενων δεκαετιών. Η θρυλική καριέρα της ,η γενναία ψυχή και προσφορά της, περιγράφονται μέσα από τα τραγούδια της σε μια πρωτότυπη παράσταση.
Το 2013 συμπληρώνονται 80 χρόνια από την έναρξη της καρριέρας της στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι υπέροχες συνθέσεις του Κώστα Γιαννίδη, Μιχάλη Σογιούλ, Λεό Ραπίτη, Μενέλαου Θεοφανίδη ,Χρήστου Χαιρόπουλου, Μάνου Χατζιδάκι,σε στίχους του συντρόφου της στη ζωή και την τέχνη Μίμη Τραιφόρου, καθώς και των Αλέκου Σακελλάριου, Χρήστου Γιαννακόπουλου, έγιναν τραγούδια κλασσικά και σήμερα απόλυτα επίκαιρα.

Ερμηνεύτριες της παράστασης ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ είναι η ηθοποιός Μελίνα Μποτέλλη και η πιανίστα με τη διεθνή καριέρα και βραβεύσεις Γιάννα Λύκοβα.

Να σημειώσουμε πως η μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη διαθέτει τη σπάνια για γυναίκα φωνή, φυσικής κοντράλτο, όπως ακριβώς η ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ, που ξεχώρισε από τις τραγουδίστριες της εποχής της για την μπάσα φωνή της.

Η Μελίνα Μποτέλλη ερμήνευσε για πρώτη φορά τραγούδια της ΣΟΦΙΑΣ ΒΕΜΠΟ το 1998 με την συμφωνική ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ υπό τον Αλκη Μπαλτά. Στο τέλος της δίωρης συναυλίας τραγούδησε σe επανάληψη το ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και το κοινό όρθιο τραγουδούσε μαζί της.

Το 1999 με την συμφωνική ορχήστρα Βόλου υπό τον Συμεών Κόγκαν και με την συμφωνική ορχήστρα της Θεσσαλονίκης και πάλι υπό τον Άλκη Μπαλτά το 2008 σε συναυλία ,όπου στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια τιμήθηκε η Εθνική μας Αντίσταση. Πλήθος κάθε φορά οι ενθουσιασμένοι και συγκλονισμένοι θεατές. Το φθινόπωρο του 2011 με τη μόνιμη πια συνεργάτιδα της πιανίστα Γιάννα Λύκοβα παρουσίασε την παράσταση ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και στη ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ.

Οι παραστάσεις θα γίνουν στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ της Θεσσαλονίκης στις 16,23 και 30 Ιανουαρίου 2013 ,με τιμή εισόδου 5 ευρώ για φοιτητές, μαθητές , ενστολους, μελη συλλόγων, πολύτεκνους και ανέργους και 10 ευρώ.

Ώρα έναρξης της παράστασης στις 7 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου