Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Stop στις διπλές συντάξεις των αιρετών

Την πρόθεση του να καταργήσει τις διπλές συντάξεις που λαμβάνουν πρώην κοινοτάρχες, δήμαρχοι, νομάρχες και βουλευτές ανακοίνωσε με συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.
«Θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστούν όλες οι συνταξιοδοτικές προνομιακές παροχές (διπλές, τριπλές συντάξεις, κ.λπ.) στους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης (πρόεδροι κοινοτήτων, δήμαρχοι, νομάρχες) και, προφανέστατα, στους βουλευτές, με τον τρόπο που έχει περιγραφεί στην προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.
Να σημειωθεί ότι οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης λαμβάνουν σύνταξη 1200 έως 1500 και εφάπαξ περί τα 100.000 ευρώ, μετά από δύο θητείες και αφού συμπληρώσουν το 65ο έτος της ηλικίας τους. Σύμφωνα δε με το υπουργείο Εργασίας τα τελευταία χρόνια οι συντάξεις και τα εφάπαξ 226 αιρετών κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 9.184.000 ευρώ, ενώ με τη ρύθμιση το δημόσιο θα εξοικονομήσει περίπου 60 εκατ. ευρώ.

http://www.aftodioikisi.g

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.