Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς συμμετέχει στο πρόγραμμα «Just more than e-stores»

Έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρόγραμματος, Δια Βίου Μάθηση/Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig, του ΚΠΕ Κιλικίς, και πρώτη συνάντηση των εθελοντών του κέντρου για ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις και δραστηριότητες την εκπαιδευτική χρονιά 2012 - 2013. 
Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση/Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig, το οποίο έχει τίτλο: «Just more than e-stores». Η έναρξη του προγράμματος ήταν τον Αύγουστο του 2012, η διάρκειά του είναι δύο έτη, και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το θέμα του προγράμματος είναι: «Just more than e-stores» («Η αφήγηση Ιστοριών ως εργαλείο για την Εκπαίδευση των Ενηλίκων»)με τη συμμετοχή των χωρών: Πολωνία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Κύπρος και Ελλάδα. Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΚΠΕ στο πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια εξεύρεσης εταίρων από διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας μέσα από τα οποία δημιουργήθηκε μια εταιρική σχέση.
Ο στόχος του προγράμματος αυτού είναι να βρεθεί ένας τρόπος προσφοράς νέων μαθησιακών ευκαιριών μεταξύ πολιτών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,. Σκοπός είναι η ενεργητική συμμετοχή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σε θέματα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον και την αειφορική του διαχείριση μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις στις χώρες που θα συνεργαστούν στο ίδιο project.
Κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του προγράμματος θα υπάρξουν ανταλλαγές επισκέψεων των εκπροσώπων των φορέων και των μαθητευομένων στις χώρες που συμμετέχουν, ενώ θα γίνεται ηλεκτρονική διάδοση των πληροφοριών και των ιστοριών που θα δημιουργούνται μέσα από τη δημιουργία ιστοσελίδας και από τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2012 στην Ελλάδα.
Με αφορμή το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς, το Κέντρο Περιβαλλοντικής θα υποδεχτεί εκπροσώπους των χωρών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα από τις 2 Οκτωβρίου ως τις 7 Οκτωβρίου.
Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την εβδομάδα επίσκεψης των συμμετεχόντων χωρών του προγράμματος περιλαμβάνουν:
Παρακολούθηση των δραστηριoτήτων του Φεστιβάλ.
Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Π. Γυναικόκαστρο, στη Λίμνη Δοϊράνη και στο Μουσείο, στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο των Κρουσσίων, στο Σπήλαιο του Κιλκίς, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Λαογραφικό Μουσείο.
Στο χώρο του Κέντρου, στο Π. Γυναικόκαστρο, θα υπάρχει έκθεση παραδοσιακών αντικειμένων, ενδυμασιών και φαγητών της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.