Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της μαζικής εμφάνισης της σκνίπας στη Δοϊράνη

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος της μαζικής εμφάνισης της σκνίπας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΔΟΒΗΡΟΣ της Δοϊράνης.  Η ειδική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με εντολή του Περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη και σ’ αυτήν προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης. Από πλευράς Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας συμμετείχε κλιμάκιο αποτελούμενο από τους: Λαζ. Παρασκευαΐδη ειδικό συνεργάτη του Περιφερειάρχη για το συντονισμό της καταπολέμησης των κουνουπιών, Γ. Πετρίδη αναπληρωτή Δ/ντη Ανάπτυξης της Περιφέρειας με δυο συνεργάτες, Σοφ. Κουρτίδη Προϊστάμενο Δ/νσης Υγείας Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
Συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αν. Βεργίδης μέλος της σχετικής επιτροπής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, ο Γεν. Δ/ντης της ΑΝ.ΚΙ Π. Πασσαλίδης, ο Δ/της του Α.Τ. Δροσάτου Ηλ. Μυριανίδης, ο Τελώνης Δοϊράνης Γ. Λιάμπας καθώς και εκπρόσωποι του τοπικού Αλιευτικού Συνεταιρισμού.
Το φαινόμενο της εμφάνισης των χοιρονόμων (σκνίπες) είναι χρόνιο στην ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας μείζονα προβλήματα σε κατοίκους και επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής.
Κατά τη σύσκεψη αποφασίσθηκε η δρομολόγηση μέτρων για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος με πιλοτική εφαρμογή ειδικού προγράμματος. Προς τι σκοπό αυτό κρίθηκε απαραίτητη η οριοθέτηση και χαρτογράφηση της ευρύτερης περιοχής όπου εμφανίζεται έντονο το πρόβλημα.
Οι σχετικές συσκέψεις των αρμοδίων φορέων θα συνεχισθούν με σκοπό την πλήρη εξειδίκευση των μέτρων που θα εφαρμοσθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.