Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν διαχειρίσιμη...»

Πηγή: Deutsche Welle
Μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν διαχειρίσιμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι επιθυμητή, δήλωσε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ στη WDR, τονίζοντας ότι εγκυμονεί κινδύνους για τους απλούς πολίτες. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Δυτικογερμανικής Ραδιοφωνίας WDR ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «διαχειρίσιμη». Πρόσθεσε ωστόσο ότι το γεγονός αυτό «δεν καθιστά επιθυμητή μια τέτοια εξέλιξη. Το ενδεχόμενο εξόδου θα συνεπαγόταν σημαντικούς κινδύνους για τους απλούς ανθρώπους».
Στο ερώτημα αν αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε: «όχι πριν από το τέλος του φθινοπώρου, αλλά ούτε και αργότερα», προεξοφλώντας σημαντικές εξελίξεις προς το τέλος του χρόνου.

«Δεν μου είναι αδιάφορο τι θα γίνει με τους απλούς ανθρώπους»Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άσκησε κριτική στον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος επανειλημμένα είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λέγοντας ότι «δεν τρομάζει πια όσο παλαιότερα».
«Ίσως για τον κ. Ρέσλερ είναι αδιάφορο τι θα γίνει με τους απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα σε περίπτωση αποχώρησής της από το ευρώ. Εμένα όμως δεν μου είναι αδιάφορο», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup. Πολλοί Γερμανοί και γερμανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για τους Έλληνες σαν να επρόκειτο για λαό, τον οποίο δεν πρέπει να σεβόμαστε. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα»», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη στην Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία που μεταδόθηκε χθες το βράδυ.
«Οι Έλληνες υποφέρουν από τις επιπτώσεις της κρίσης και από τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν. Ωστόσο και ο ελληνικός τύπος αντιμετωπίζει συχνά την καγκελάριο σαν να είναι μακρινή κληρονόμος των ναζί. Που σημαίνει ότι αυτό που θεωρούσαμε στην Ευρώπη περασμένο και ξεχασμένο, μπορεί να επιστρέψει γρήγορα στην επιφάνεια. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση παραμένει μια εύθραυστη υπόθεση. Θα πρέπει να σεβόμαστε τις ευαισθησίες της κάθε χώρας και να μην νομίζουμε ότι τα περασμένα ανήκουν στην ιστορία. Πρέπει να δείχνουμε περισσότερο ενδιαφέρον για τους άλλους λαούς», υπογράμμισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η ευθύνη στην ελληνική κυβέρνησηΣε μια πρώτη αντίδραση στη συνέντευξη Γιούνκερ, ο γγ. των Γερμανών Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ χαιρέτισε τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ: «Όπως και ο κ. Γιούνκερ, έτσι και οι Φιλελεύθεροι δεν επιθυμούν την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Όμως δεν φοβόμαστε αυτό το ενδεχόμενο αν φθάσουμε αναγκαστικά εκεί», δήλωσε ο Πάτρικ Ντέριγκ στην εφημερίδα Rheinische Post. «Κανένας δεν αδιαφορεί για το μέλλον των ανθρώπων στην Ελλάδα. Όμως για το μέλλον φέρει την ευθύνη κυρίως η ελληνική κυβέρνηση», είπε ο γγ. των Φιλελευθέρων.

Gouvernemet.lu / DPA / Στέφανος Γεωργακόπουλος
Υπεύθ. σύνταξης: Άρης Καλτιριμτζής

1 σχόλιο:

  1. 1. ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ <> ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΡΧΜ. 2.ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ο.Ν.Ε. ΗΣΑΝΤΕ ΠΛΑΣΤΑ Κ ΑΝΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΧΘΗΚΑΜΕ?3.ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΙΓΕΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.