Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Πιάστηκε αρχαιοκάπηλος στη Χαλκιδική

Συνελήφθη χθες (07-08-2012) απογευματινές ώρες, στην περιοχή της Χαλκιδικής, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ημεδαπός, ηλικίας 50 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου«Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, στο κατάστημα καθώς και στο αυτοκίνητο του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Δέκα (10) ασημένια οθωμανικά νομίσματα,
Ένα (1) χάλκινο οθωμανικό νόμισμα,
Μια (1) αιχμή βέλους,
Ένα (1) χάλκινο περίαπτο,
Δύο (2) τμήματα χάλκινου περίαπτου,
Ένα (1) τμήμα χάλκινου αγγείου,
Ένα (1) ασημένιο δαχτυλίδι,
Ένα (1) πήλινο υφαντικό βάρος,
Ένα (1) αδιάγνωστο χάλκινο αντικείμενο .
Όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν. 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(45) βιβλία που εμπεριέχουν απεικονίσεις νομισμάτων, το περιεχόμενο των οποίων περιγράφει, χρονολογεί, χαρακτηρίζει αρχαία νομίσματα και δίνουν ενδεικτικές τιμές για την εμπορική αξία του καθενός,
Τρεις (3) ανιχνευτές μετάλλων,
(17) φωτοτυπίες στρατιωτικών χαρτών με αρχαιολογικούς χώρους και
Μια (1) αξίνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.