Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Π. Ψωμιάδης: "Μέχρι εδώ κ. Χρυσοχοΐδη»

Σχετικά με το θέμα της δημιουργίας κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τον Ιούλιο του 2009 σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Χρυσοχοΐδης αφόριζε τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών, δηλώνοντας πως δεν θέλει να δυσφημίσει την Ελλάδα.  Το Φεβρουάριο του 2010, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα επέμενε πως «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν αποτελούν λύση» και πως το ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμο να «δώσει λύση που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
Τον Μάρτιο του 2012 ο ίδιος Υπουργός που ομολόγησε κυνικά πως οδήγησε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και τους …συντρόφους του τη χώρα στα σημερινά, τραγικά αδιέξοδα, ανακοίνωσε ξαφνικά, χωρίς να προηγηθεί διάλογος, χωρίς να υπάρξει διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες πως η χώρα θα φιλοξενήσει όχι ένα και δύο, αλλά τριάντα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών.
Την ίδια ώρα, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πληροφορούμαστε πως έχει ζητηθεί μόλις ένα στρατόπεδο, αυτό της Κοζάνης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης προχώρησε παράλληλα σε επικοινωνιακά τερτίπια, εξαγγέλλοντας επιχειρήσεις – σκούπα στο κέντρο της Αθήνας, με τα γνωστά, φαιδρά αποτελέσματα.
Προς τι, όμως, το όψιμο ενδιαφέρον του κυρίου Υπουργού για την ασφάλεια των πολιτών, όταν το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε απολύτως τίποτα για το ζήτημα αυτό από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα;
Είναι προφανές, πως μέσα στη θύελλα της αυτομαστίγωσης και της απόλυτης σύγχυσής του, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν μπορεί πλέον να φέρει σε πέρας τα καθήκοντά του.
Εάν η διασπορά απασφαλισμένων υγειονομικών βομβών στην ελληνική επικράτεια δεν συνιστά φασισμό και πολιτική αλητεία, τότε πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η ξαφνική σπουδή του υπουργού να «εξαφανίσει» τους λαθρομετανάστες από τις πόλεις;
Ας ενδιαφερθούμε πρώτα για τους αστέγους Έλληνες, ας φροντίσουμε τους Ρομά αδελφούς μας και μετά ας κοιτάξουμε τα υπόλοιπα.
Ο «αδιάβαστος» υπουργός προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπάνω, κατοχυρώνοντας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την απευθείας ανάθεση όλων των κονδυλίων για τη λειτουργία των κέντρων υποδοχής μεταναστών, ικανοποιώντας προφανώς ημέτερους…
Η παραμονή του στη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη συνιστά την απόλυτη πρόκληση, καθώς λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές, εξαπολύει πολιτικά πυροτεχνήματα, για να κατευνάσει τη δικαιολογημένη οργή των πολιτών για την κατάσταση στα κέντρα των πόλεων.
Πως θα αντιδρούσαν μάλιστα οι πολίτες αν μάθαιναν την πραγματικότητα, ότι δηλαδή η κυβέρνηση δεν αναζητά μόνο στρατόπεδα, αλλά ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ορφανοτροφεία και οικοτροφεία μεταναστών, ακόμη και στα κέντρα των πόλεων.
Πώς θα φαινόταν στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας η είδηση, ότι αντί για τρία, που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, το Υπουργείο σχεδιάζει έξι κέντρα μεταναστών στην περιοχή;
Είναι πλέον φανερό, πως συγκεκριμένα κέντρα λειτουργούν βάσει σκοτεινών σχεδίων. Έτσι εξηγείται η εγκατάλειψη των συνόρων και η κατάργηση των στρατιωτικών φυλακίων.
Παραδώσατε κύριε Υπουργέ τη χώρα άνευ όρων στους δανειστές της και τώρα θέλετε να την κάνετε αποικία. Υπάρχουν και όρια στο βιασμό της λογικής.
Μέχρι εδώ κ. Χρυσοχοΐδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.