Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΟΝΝΕΔ: «Τα οράματα της γενιάς του Πολυτεχνείου ναυάγησαν και μαζί τους βυθίστηκε η Ελλάδα»

"Συμπληρώνονται 39 χρόνια από την εκδήλωση της μεγαλύτερης αντίδρασης απέναντι στο ανελεύθερο καθεστώς της Δικτατορίας. Τότε που χιλιάδες νέοι άνθρωποι έστειλαν το μήνυμα της απόρριψης στον ολοκληρωτισμό και με την πράξη τους συνέβαλαν στην πτώση της Χούντας. 
Την επαύριο όμως των γεγονότων της 17ης Νοέμβριου 1973, μερικοί εκ των πρωταγωνιστών τους φρόντισαν με το χειρότερο τρόπο να διαψεύσουν τις προσδοκίες για μία νέα, ελεύθερη και ανεπτυγμένη Ελλάδα. Καπηλεύτηκαν τη μνήμη του Πολυτεχνείου, μόλυναν το ελληνικό Δημόσιο με τον ιό του βολέματος και μας κληρονόμησαν μία χρεοκοπημένη χώρα. Με τη νοοτροπία που επέβαλαν και τις συμπεριφορές που υιοθέτησαν, ναυάγησαν οι ίδιοι τα οράματα του Πολυτεχνείου και βύθισαν την Ελλάδα.

Σήμερα, σχεδόν, τέσσερις δεκαετίες μετά, οι ίδιοι άνθρωποι αρνούνται να πληρώσουν το λογαριασμό στέλνοντας τον σε μας. Όμως, η δική μας γενιά έχει χρέος να κάνει τη δική της «επανάσταση». Τη δική της δημιουργική εξέγερση απέναντι στην κατάθλιψη της οικονομικής κρίσης και τη μιζέρια που έχει κυριεύσει την ελληνική κοινωνία. Είναι καιρός λοιπόν, να μετατρέψουμε το Πολυτεχνείο σε κοινωνικό μνημείο μιας Ελλάδας που θέλουμε να ξεχάσουμε, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή.

Μια εποχή βασισμένη σε διαφορετική νοοτροπία, όπου ως πολίτες θα αναλάβουμε τις υποχρεώσεις μας και θα διαμορφώσουμε ένα Κράτος συμπαραστάτη και όχι κηδεμόνα. Ένα κράτος ευκαιριών και όχι ένα Κράτος, λίγων.

Με διαφορετική κουλτούρα, δουλειά και επιστροφή στις ουσιαστικές κοινωνικές αξίες έφτασε η ώρα για τα δικά μας «Πολυτεχνεία» της καθημερινότητας."

2 σχόλια:

  1. καλά το καταλάβατε..."οι ίδιοι άνθρωποι αρνούνται να πληρώσουν το λογαριασμό στέλνοντας τον σε μας.."
    κάποιοι τα παίρνουν όλα από τον κοσμάκη και σας λένε μαζέψτε ρούχα και τρόφιμα για να τα δώσουν ως ελεημοσύνη τώρα στον κοσμάκη!
    προσέξτε παιδιά μην συμμετέχετε τελικά σε αυτό που δικαίως κατακρίνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθλια επιχειρηματολογια απο τη νεολαια ενος απο τους 2 βασικους καταστροφεις της χωρας μας και του λαου της. Ποιοι βολευαν στο δημοσιο ρε αθλιοι; Ποιοι εκαναν τα σκανδαλα; Ποιοι λεηλατησαν τη χωρα; Λιγη ντροπη δε βλαπτει! Το Πολυτεχνειο ειναι και θα μεινει μνημειο αντιστασης στην τυραννια, των νεων ανθρωπων και ειναι επικαιρο οσο ποτε.Ακριβως τωρα που το κομμα σας μαζι με τα ζομπυ του πασοκ και της δημαρ ξεπουλουν την χωρα μας και εξαθλιωνουν το λαο. Αντισταση και τωρα οπως και τοτε στη συγχρονη χουντα των μνημονιων και των ντοπιων εφιαλτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.