Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΛΚΙΣ: "Οι κερασιές δεν ανθίζουν μονάχα μια φορά"


"Η εξέγερση του 1973 είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης. Πηγή έμπνευσης για μια ολόκληρη ζωή. Συνεχίζει να δείχνει το δρόμο, για το πώς ένας λαός όταν πιστέψει στις δυνάμεις του μπορεί να αμφισβητήσει τη λογική των μονοδρόμων. Ζει στους αγώνες του σήμερα για δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση. 

39 χρόνια μετά την πτώση της χούντας, η δημοκρατία είναι σε καθεστώς έκτακτης μνημονιακής ανάγκης. Η τρικομματική συγκυβέρνηση με την απαιτούμενη προσήλωση στους εμπνευστές της, στρέφεται απροκάλυπτα ενάντια στους πολίτες και την κοινωνία. Εκτός της σκληρής λιτότητας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν, εκκολάπτουν και το «αυγό του φιδιού». Τους νοσταλγούς του φασισμού και του Χίτλερ.

Χρέος κάθε πολίτη η καταδίκη των νεοφασιστικών προκλήσεων αλλοίωσης της ιστορικής μνήμης.

Το Πολυτεχνείο, σύμβολο αγώνα και ανιδιοτέλειας εμπεριέχει αξίες και ηθικές παρακαταθήκες που προσδίδουν νόημα στην ανθρώπινη ύπαρξη. Τα οράματα, οι στόχοι του παρελθόντος και οι αγώνες της νέας γενιάς μας να γίνουν οι σπίθες μιας νέας ελπίδας. Το οφείλουμε σε όλους όσους αφιέρωσαν την ζωή τους για τη δημοκρατία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ"

1 σχόλιο:

  1. ... την είδαμε την "..ανιδιοτέλεια και αγωνιστική συλλογική δράση" στα πρόσωπα κάποιων σαν την Δαμανάκη..
    Μαζί σας ήταν επί χρόνια "σύντροφοι" οι "Δαμανάκηδες" .. και λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει.. αντιθέτως θα ήταν πολύ χρήσιμη και γόνιμη.. στις καταστάσεις που ζούμε...
    Η αυτοκριτική θα ήταν πραγματική τιμή στους αγώνες του '73...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.